Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши убедљиви у Љигу

Одбојкаши Црвене звезде, остварили су убедљиву победу у Љигу, започевши на најбољи начин 2017. годину што се тиче домаћих такмичења: Спартак (Љ) – Црвена звезда 0:3 (17:25, 15:25, 23:25).

О прва два сета се нема шта много рећи. Црвено-бели су у првом сету на техничком тајм-ауту стигли до пет поена предности (7:12), а онда одржавали ту разлику неко време, а пред крај сета су је и додатно увећали – 0:1 (17:25). Фуриозан старт Звезде у другом сету, приморао је тренера домаћина да већ у раној фази сета реагује тајм-аутом (3:7), али то није уродило плодом. Црвена звезда је имала +6 на техничком тајм-ауту, коју је наставила да увећава до максималних +10 пред крај сета, а са том разликом се и завршио други сет – 0:2 (15:25).

За разлику од прва два сета, трећи је био неизвестан, и коначна одлука је пала пред сам крај сета, а испоставиће се и меча. Екипе су се на старту смењивале у вођству, а Звезда је на технички тајм-аут отишла са два поена предности, пошто је Благојевић везао два поена. Звезда је освојила и први поен након паузе. Спартак је пришао на поен заостатка (15:16), Звезда одговорила серијом од 6:1, и чинило се да је тада преломила меч у своју корист (16:22). Ипак, Љижани су на то одреаговали истом мером, и поново стигли на поен заостатка (22:23). Звезда се консолидовала и у игри поен за поен привела меч крају – 0:3 (23:25).

Звезда је тако опоравила од прошлонедељног пораза у Купу ЦЕВ, и направила увертиру пред реванш сусрет у овом такмичењу, који ће се играти следеће среде у Београду.

Браво, момци!

Повезане вести

Leave a Comment