Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеРепрезентацијаФудбал

Руиз одиграо цео меч у ремију Костарике на отварању Купа Централне Америке

Руиз

Џон Хаиро Руиз одиграо је цео меч у ремију без голова Костарике и Салвадора у 1.колу Купа Централне Америке у Панами.

Руиз је играо позицији централног нападача, али није имао подршку својих саиграча. Био је најзапаженији појединац своје земље, која је квалитетнија од ривала, али није имала жељу као Салвадор. Отварао се, тражио лопту у простор, вршио пресинг на одбрану противника, освојио неколико лопти у опасној зони, али фалила је креација у игри Костарике и још један расположени саиграч у екипи, који би искористио Руизову брзинску доминантност.

Салвадор је био бољи противник у овом дуелу и пропустио је две велике прилике за велико изненађење на самом старту турнира. Костарика је била без веће жеље за победом, по ионако лошем терену у Панами.

Џон је један од двојице играча на списку селектора Оскара Рамиреза који игра у Европи. Списак је углавном сачињен од фудбалера који наступају у домаћем шампионату, без највећих звезда (Брајан Руиз, Кејлор Навас, Џоел Кемпбел…).

Четвртфиналиста последњег СП у Бразилу, и двоструки узастопни првак Централне Америке наредни сусрет игра против селекције Белизеа, у недељу од 13 часова.

Четири првопласиране репрезентације пласираће се на Конкакаф Голд Куп, који се овог лета игра у САД. Петопласирана екипа играће у баражу против представника Кариба, док ће последња екипа на турниру остати без пласмана.

Репрезентативне обавезе данас очекују и Гелора Кангу на старту Купа Афричких нација, у својој земљи. Габон и Гвинеја-Бисао отварају шампионат утакмицом у 17 часова.

Руиз је на 23 утакмицe ове јесени постигао 5 голова за Црвену звезду.

Повезане вести

1 comment

dejo јан 14, 2017 at 12:49

Samo naprijed Ruizu da doprineses osvajanju duple krune Crvenoj Zvezdi i da u odnosu na proslu godinu da Crvena Zvezda igra u Evropi jer joj je tamo i mjesto

Reply

Leave a Comment