Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеРепрезентацијаФудбал

Канги последњих 20 минута, Габону измакла победа у 90.минуту

Фудбалер Црвене звезде Гелор Канга одиграо је последњих 20 минута премијерне утакмице Купа Афричких нација за репрезентацију Габона, која је домаћин.

Габон је ремизирао са Гвинејом-Бисао на отварању шампионата. Канга је у игру ушао у 74.минуту уместо Марија Лемине, фудбалера Јувентуса. За двадесет минута на терену, колико му је легендардни Шапанац Хосе Антонио Камачо указао прилику, није имао ни пуно времена за већи учинак, али није имао ни пуно лопту у ногама, нити простора на колико је навикао у игри Црвене звезде. Ниједна акција није потекла од њега, а да несрећа буде већа по њега, он је направио фаул за изједначење.

Габон, предвођен једним од најбољих нападача данашњице, Пјер-Емериком Аубамејангом, који је био и стрелац водећег гола, пропустио је неколико прилика да дође до прве победе. А како то у фудбалу бива, за промашаје је кажњен у 90.минуту, када су гости након прекида преко Жуари Соареша шокирали домаћина шампионата и стигли до првог бода у историји такмичења, у свом првом, историјском наступу.

Габон у наредном колу, у среду, игра против репрезентације Буркине Фасо, која ће вечерас у другој утакмици групе одмерити снаге са Камеруном.

Повезане вести

Leave a Comment