Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Приоритети се не мењају

Изјаве тренера Дејана Радоњића и првотимца Чарлса Денкинса са конференције за медије након утакмице између Црвене звезде мтс и Крке.

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су са тријумфалним низом. До 18. узастопне победе у АБА лиги, а седме у низу ако се рачунају и наступи у Евролиги, црвено-бели су дошли без превише проблема. Савладана је Крка резултатом 79:62.

Уочи утакмице тренер Црвене звезде мтс добио је дуге овације од стране 4.000 навијача у дворани “Александар Николић“. Уследила је и додела поклоне од страна навијача за тренера Радоњића, а повод је био постављен рекорд по броју утакмица на клупи црвено-белих у утакмици са Фенербахчеом. Он је сада и поправљен за један меч више и износи 277. мечева. Такође, Дејана Радоњића дели још један тријумф као тренера Црвене звезде да би дошао до јубиларне 200. победе.

Дејан Радоњић изнео је своје виђење изузетно напорног распореда.

Ритам у ком се налазимо присутан је од почетка. Некада има распореда који су тежи. Имамо неколико утакмица иза нас које смо играли на три дана. Успели смо и да нешто урадимо између мечева и водимо рачуна о одређеним стварима. Сада следи циклус утакмица који је још значајно тежи због броја утакмица у малом броју дана, пута који је потребно да се пређе и противника који су изузетно јачи. Чека нас практично четири утакмице у осам дана. Идемо за Тел Авив па преко Лакташа путујемо за Шпанију, а онда се враћамо у Београд на меч са Панатинаикосом. Видећемо како ћемо проћи кроз све то – застао је на кратко и онда наставио у даху.

Пре свега сматрам да улазимо довољно озбиљно и да нисмо опуштени у сваком мечу АБА лиге. Не размишљам у правцу да се не мењају приоритети. Уколико постоје одређене разлике у минутажи играча у АБА лиги и Евролиги, не значи да је приступ другачији. Имамо адекватан приступ у регионалном такмичењу јер смо свесни шта нам то значи. Оно што причамо и што није никаква флоскула је то да је сваки наредни меч за нас приоритет. Не делимо утакмице по разлици у такмичењу, већ свесни да је такмичење које смо вечерас играли најзначајније за нас – рекао је у уовдном излагању тренер Звезде.

На питање да ли ће млађи играчи добијати већу шансу Радоњић је одговорио.

Можда. Само ако заслуже – а онда и рекао више о опоравку Борише Симанића:

Вратио се полако тренирању. Још увек ради вежбе које су потребне да би се у потпуности вратио на терен. Ово му је прва повреда скочног зглоба која није била ни мало безазлена – рекао је Радоњић.

Чарлс Џенкинс:
Имамо тежак распоред и за нас је веома важно да играмо добро и побеђујемо. Желимо да наставимо у добром ритму и надограђујемо игру.

Екипа Црвене звезде мтс путује у Тел Авив у среду у јутарњим часовима.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment