Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели стигли у Тел Авив

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у јутрањим часовима за Израел где их очекује меч против Макабија у 18. колу Евролиге. Очекивања пред меч изнели су тренер Дејан Радоњић, као и првотимци Немања Дангубић и Бранко Лазић.

Делегација Црвене звезде мтс отпутовала је у јутарњим часовима за Тел Авив. Црвено-бели ће већерас и сутра имати тренинг пред меч 18. кола Евролиге против Макабија. “Понос Израела“ претрпео је промене у тиму у односу на меч у Београду који је Звезда решила у своју корист резултатом 83:58. Макаби сада има новог тренера летонског стручњака Аинарса Багацкиса, а у тим се после тешке повреде вратио и бивши играч Црвене звезде Квинси Милер.

Због свега наведеног Звезду сигурно очекује изузетно тежак посао у “Менора Мивтачим арени“, али црвено-бели имају своју рачуницу. Своја очекивања пред меч изнели су тренер Дејан Радоњић као и првотимци Немања Дангубић и Бранко Лазић.

Дејан Радоњић:

Макаби је значајно другачији тим него што је то био раније. Довели су новог тренера, а Квинси Милер се вратио после дуге повреде. Треба очекивати да ће они у преосталих 13 кола покушати да дођу до остварења амбиција које су пре почетка сезоне биле изузетно велике. Летос су урадили много у прелазном року, имали велика улагања у тим и надају се да ће стићи до саме завршнице Евролиге.

Макаби је то што јесте у Израелу и европској кошарци. Имају оптерећење да против нас, али и до самог краја Евролиге ураде све да се нађу у врху.

Утицај Квинсија Милера на тим је велики. Он је близу да досегне ниво на ком може да игра, а ми веома добро знамо колико може. За очекивати је да његов повратак у тим растерети играче на другим позицијама и да ће они играти пуно боље него до сада у Евролиги.

Играчи који су играли против нас у Београду су и сада тамо. Знамо да се ради о огромном индивидуалном квалитету и да су у питању играчи који могу да решавају утакмице на највишем нивоу. Долазак новог тренера и повратак Милера доноси огроман квалитет и било каква поређења немају смисла. Поред тих корекција у тиму и чињеница да играју на домаћем терену им ствара додатно оптерећење да морају да дођу до бодова. Поред тога, распоред који им следи даје им простора да верују да ће серијом победа да се прикључе екипама изнад њих.

Улазимо у период када су резултатски императиви још већи па тако и Макаби. Ми се налазимо у добром статусу, немамо притисак, али имамо жељу да се у свакој утакмици покажемо у најбољем светлу. Мотивација уочи евролигашког меча је увек иста. Може да се догоди да се након меча промени мотивација када се види шта је урађено у односу на очекивања и да се из те перспективе другачије посматрају наредни мечеви. Ово је тим који у сваки меч у Евролиги улази са највећом могућем жељом.

Знамо почетни распоред одлазака и долазака, али модификације у путовању су могуће. Поготово ако дође до промена временских услова како се најављује. Из Израела идемо право за Лакташе, а онда путујемо у Басконију да би се на крају вратили у Београд на меч са Панатинаикосом. Све ће бити утолико теже јер нас очекују изузетно јаки противници. Циклуси иза нас су били тешки, оставили су трага, али смо из њих изашли на најбољи могући начин.

Немања Дангубић:

Макаби није кренуо сезону како су очекивали. Ипак, сигурно нас чека тежак меч јер је у питању веома квалитетан тим који ће на свом терену бити додатан мотивисан. Морамо да дамо све од себе.

Надамо се да ћемо наставити са добрим играма. Морамо да будемо на висини задатка, као у претходним утакмицама да бисмо имали шансу за победу.

Није први пут да имамо овакав распоред. Морамо да останемо фокусирани све време и играмо утакмицу по утакмицу.

Милер је веома квалитетан играч и даје додатну енергију екипи. Знамо га веома добро и даћемо све од себе да га натерамо да одигра што је могуће лошији меч.

Бранко Лазић:

Очекује нас веома тежак меч, пре свега јер играмо на гостујућем терену и да је дошао нови тренер који је променио начин игре екипе. Јачи су и за Квинсија Милера и биће веома мотивисани да нас победе поготово јер је била велика разлика у мечу у Београду. Ипак, ми идемо са жељом да дамо све од себе да дођемо до нове победе и да одиграмо још једну добру утакмицу.

Наш план се не разликује у односу на претходних месец дана у Евролиги. Желимо да играмо јаку одбрану, пробамо да дођемо до што више лаких поена и да будемо концентрисани све време утакмице.

У већини мечева су водили током већег дела меча и у завршницама изгубили. Сигуран сам да ће покушати да то прекину против нас. Ипак, као што сам рекао ми не идемо тамо само да би се појавили, већ да одиграмо добру утакмицу.

Биће изузетно занимљиво с обзиром на то да се тамо налази три играча који су били у Звезди.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment