Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Нова казна ЕЛ за КК Црвена звезда мтс

КК Црвена звезда мтс кажњен је у среду новом новчаном казном од стране дисциплинског судије Евролиге.

Како се наводи у званичном образложењу које је стигло на адресу клуба, КК Црвена звезда мтс кажњен је са 6500 евра због бацања металог новца и једног упаљача на паркет, током утакмице 17. кола Евролиге са Фенербахчеом.

Због убацивања тврдих предмета (кованог новца и упаљача) током треће и четврте четвртине, клуб је кажњен са 5000 евра. Такође, КК Црвена звезда мтс кажњен је са додатних 1500 евра „због уласка навијача на терен након утакмице“. Том приликом, дисциплински судија је навео „да су судије, и играчи и тренери оба тима, несметано и без икаквог инцидента напустили паркет“.

Ово је прва казна за клуб у 2017. години, али КК Црвена звезда мтс подсећа да је клуб претходних сезона кажњаван у више наврата због сличних инцидената, великим новчаним казнама у укупном износу од више десетина хиљада еура.

Због тога, клуб још једном апелује на све гледаоце, навијаче КК Црвена звезда мтс, и љубитеље кошарке у Србији да спортски навијају на наредним утакмицама црвено-белих у Евролиги, јер свака наредна казна може поново довести до суспензије домаћег терена.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment