Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Пораз Звезде у Бугарској на старту WABA Суперлиге

Кошаркашице Црвене звезде поражене су у Старој Загори од екипе Берое, 93-75 (22-12, 24-13, 17-33, 30-17). Превисок резултат на крају за однос на паркету, најефикаснија је била Александра Катанић са 18 поена.

Након почетних поена на обе стране, Берое је направила серију 16-0, коју је тек у финишу прве четвртине Црвена звезда успела да снизи. Двоцифрена предност донела је олакшање домаћину у наставку меча, па су новом серијом успели да се потпуно резултатски „одлепе“ и оду на одмор са високих плус 21, 46-25.

То је био аларм за црвено-беле које су одиграли феноменалну трећу четвртину против далеко искуснијег противника. Црвена звезда је трећи период игре отворила серијом 6-0, да би затим на изненађење успела да се тотално врати у меч серијом 10-0 на тројку Милине Мишељић, иако је бугарски представник имао предност од 16 поена три минута пре краја треће деонице. Поенима са пенала капитена Александре Катанић у последњу четвртину ушло се резултатом 63-58.

Ипак, искуство противника је опет било пресудно. Тројком Александре Катанић, која је направила мини серију 5-0, Црвена звезда се тотално вратила у меч и предност противника свела на кош минуса, 63-61. До средине последње четвртине Црвена звезда се храбро носила и држала у утакмици, али је Костова фаулирана на шуту за три поена, а Марија Прља зарадила пету личну грешку. Костова је била прецизна са линије за слободна бацања, Џасмин Перкинс је донела нову двоцифрену предност домаћину из Старе Загоре, да би МВП WABA лиге Моник Рид осигурала победу својој екипи. Због пет фауова су из игре изашле и Богићевић и Бојовић, а Милина Мишељић је поставила коначан резултат, који је превисок за однос дешавања на паркету, 93-75.

Најефикаснија је била Александра Катанић са 18 поена, Марија Прља је додала 14. Моник Рид 28 поена, нови дабл-дабл учинак, Зорница Костова је додала 17, а Џасмин Перкинс остварила дабл-дабл учинак, 10 поена 10 скокова.

У наредном колу Црвена звезда дочекује Триглав у „Баскет ситију“.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 3 (4ск 1ас), Тешић, Прља 14 (3укл), Богићевић9 (4ск 2ас 3укл), Зукановић, А.Катанић 18 (6ск 3ас 5укл), Ћирић 4 (3ск), Наумчев 12 (2ск 2ас 1укл), Бојовић 8 (4ск), Чубра, Ђорђевић (5ск), Мишељић 7 (3ск 1ас 1укл). Тренер: Драган Вуковић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment