Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Стефан Јовић у идеалној петорци кола

3Стефан Јовић нашао се међу пет најбољих кошаркаша претходног кола Евролиге, након сјајне партије коју је пружио против Макабија. 

Наш кошаркаш тако је наставио тренд који су неколико пута у овој сезони следили управо он, Марко Симоновић, Огњен Кузмић, Чарлс Џенкинс… Звездини сјајни резултати одушевљавају кошаркашку јавност, а из кола у коло „искаче“ нови играч који доноси превагу. Овога пута био је то некрунисани вођа ове екипе, Стефан Јовић, који већ три сезоне командује игром црвено-белих.

Јовић је поред сјајног кошгетерског учинка (14 поена) додао и 7 асистенција, од којих је чак 5 забележио у последњој четвртини. Неке су биле пресудне, попут оних за Огњена Кузмића и Марка Симоновића, за две тројке. Треба истаћи и Јовићева полагања у финишу, али и вероватно кључни тренутак меча, када је погодио за три поена при резултату 67:62 за домаће, чиме је отпочела серија Звезде 9:0, а домаћи до краја нису постигли ниједан поен. Све ово уследило је након два брза фаула на самом старту меча, што нашег кошаркаша није омело да стрпљиво и смирено одигра остатак утакмице (укупно нешто мање од 20 минута) и буде човек одлуке.

Звездин плеј је ове сезоне шест пута имао двоцифрени број поена на свом конту, у просеку их постиже 7,8, а бележи и 5,5 додавања. У последње три утакмице просечно има 7 асистенција.

Повезане вести

Leave a Comment