Moja Crvena Zvezda
ВажноПрипремеФудбал

Анкаран – Црвена звезда 0:7 (0:1)

У првој контролној утакмици на припремама у Словенији, фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали Анкаран. Дебитанти махом давали голове.

Терен: у Деканима.
Стрелци: Ал. Луковић у 15′, Ан. Луковић у 55′, Вујаклија у 65′ и 82′ и 90′, Вучићевић у 67′, Милић у 75′,

Анкаран: Бужан, Мате, Глиха, Златич, Баџим, Обрстар, Ангов, Земљак, Михаиловић, Гајшек, Растовац.
Резерве: Блазник, Маслић, Плеич, Алесио, Шолаја.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Луковић, Ле Талек, Анђелковић, Доналд, Полетановић, Плавшић, Срнић, Сикимић, Павков.
Резерве: Супић, Мијаиловић, Фримпонг, Стојановић, Рачић, Ан. Луковић, Ристић, Аџић, Вујаклија, Милић, Вучићевић.
Иако је утакмица против Анкарана требало да буде друга по реду, због отказивања утакмице са Копром испоставило се да је Црвена звезда прву проверу имала у самом финишу првог дела припрема.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Миодраг Божовић у првом полувремену је извео готово стандардну поставу која је наступала јесенас, али уз једну измену – Павков се нашао у самом шпицу напада заједно са Сикимићем, те је Звезда играла у формацији 4-4-2.

Од самог почетка Црвена звезда је наметнула ритам, а до вођства је стигла релативно брзо, у 15. минуту. Први гол за црвено-беле у 2017. години постигао је капитен Александар Луковић, и то након прецизно изведеног слободног ударца. Могли су црвено-бели у првом делу игре да још неколико пута савладају чувара мреже Анкарана, али Предраг Сикимић није успео да погоди оквир гола након неколико покушаја.

На полувремену су ушли и сви резервни играчи, па је Звезда у комплетно измењеном саставу наставила да прети Анкарану. Одмах на старту другог периода Андрија Луковић је главом шутирао и погодио стативу. Лопта се одбила до Вујаклије који је такође покушао главом, али је шутирао преко пречке. У 55. минуту било је 2:0. Стрелац са беле тачке био је Андрија Луковић, а претходно је у казненом простору оборен Лука Аџић.

Трећи и четврти погодак Црвена звезда је постигла за само три минута. Играо се 65. минут када је Урош Рачић снажно шутирао, голман Анкарана успео да одбрани, а на лопту је натрчао Срђан Вујаклија и том приликом је пласирао у мрежу. Два минута касније, млади Вања Вучићевић је искористио одличну лопту упућену са леве стране, и уписао свој првенац у црвено-белом дресу.

Пети гол за Црвену звезду постигао је још један дебитант, Немања Милић. Након слободног ударца и центаршута на другу стативу, Милић је остао самм главом је нациљао даљи угао голмана и погодио. На шести гол се чекало све до 82. минута, када се Вујаклија одлично снашао након што се лопта одбила у казненом простору. Одлично ју је наш нападач прихватио, а потом снажно шутирао у доњи десни угао и погодио, по други пут на овом мечу.

Коначних 7:0 поставио је Срђан Вујаклија. Након корнера и гужве у петерцу, лопта је стигла до нашег нападача који по трећи пут тресе мрежу. Сјајан деби Вујаклије у дресу Црвене звезде.

Повезане вести

6 comments

dejo јан 22, 2017 at 21:44

Sto se stopera tice Crvena Zvezda bi trebala da vrati kako zna i umije Ninkova a u napadu isto povrh ove pobjede treba da se dovede pravi napadac naprimjer Mrdja

Reply
Napred Zvezdo јан 22, 2017 at 15:41

Po meni je Pavkov nesto bolji od Vujaklije, ali gledajuci snimak utakmice i to koliko je Pavkov bio neraspolozen na promociji (ocigledno nezadovoljan dolaskom u Zvezdu), prednost bih ipak dao violini. Mada, ovo je tek prva pripremna utakmica, ima jos vremena da se iskristalise ko je za prvu postavu.
E, sad – zanima me samo o cemu razmislja uprava – ako igramo 4-4-2 (i ja sam vise za to da se igra sa 2 napadaca), zasto su onda toliko jurili Rumuna (koji je klasicni poluspic), i gde li ce da igra Kanga kada se vrati?

Reply
zvezdas u srcu јан 21, 2017 at 22:43

Ako nemamo para za prava pojacanja ne treba nikoga dovoditi,i javno reci da novca nema.Tad mozemo reci da uprava radi za Zvezdu ,pitanje za upravu sta je bolje za klub da dovedu deset igraca ili tri dobra igrac,za te pare

Reply
maxmasina111 јан 21, 2017 at 19:55

Grof i daje sansu mladim igracima, tj. onima za koje se proceni da su spremni. Forsirati mladog igraca eto samo zato sto je mlad i Zvezdino dete je utopija i ne vodi nicemu. Grof u tom segmentu nek radi kao i do sada i nema brige.

Reply
LA[K]I јан 21, 2017 at 20:54

Prvo Vucicevic nije Zvezdino dete. Drugo netreba forsirati malde igraca samo zato sto su mladi, nego treba svakom dati sansu i ko pokaze da ima potencijal taj treba da se forsira. To je slucaj sa Vucicevicem.

Reply
LA[K]I јан 21, 2017 at 19:47

Lepo lepo. Nije neki silan protivnik, ali je lepo ovako zapoceti pripreme. Posebno mi je bilo drago kada sam provitao An. Lukovic i Vucicevic. Prijatno me je iznenadio i Vujaklija koji je usao u drugom poluvremenu i dao het-trik. Nadam se da ce se Grof konacno opametiti i sansu dati mladim igracima jer je to u interesu svih.

Reply

Leave a Comment