Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеРепрезентацијаФудбал

Пораз Костарике на крају турнира, Руизу последњих 15 минута

Репрезентација Костарике поражена је у последњем колу Купа Централне Америке од домаћина Панаме минималним резултатом, а Џон Руиз је одиграо последњих 15 минута.

Руиз је у игру ушао у 77.минуту, а у 89. имао изгледну прилику за изједначење. Учествовао је у четири од пет мечева, а укупно је одиграо 179 минута. Једино је први меч против Ел Салвадора (0:0) почео од првог минута и одиграо цео ток утакмице. Пропустио је меч 2.кола и једину победу Костарике против Белизеа (3:0). У трећем колу против Никарагве (0:0) је у на терен ушао на полувремену, док је у последња два сусрета против Хондураса (1:1) и Панаме (0:1) у игру улазио од 77.минута.

Све утакмице је одиграо као централни нападач, иако није био прва опција селектора Оскара Рамиреза. Закључно са утакмицом против Панаме укупно је одиграо 8 утакмица за Костарике, уз један гол.

Костарики је ово био први пораз након 12 мечева, а турнир су завршили на 4.месту. Меч је био без резултатског значаја, јер су обе репрезентације раније обезбедиле пласман на КОНКАКАФ Голд Куп, а Хондурасу је припала титула шампиона Централне Америке, коју је преузео управо од Костарике. Победник дуела Панама – Костарика је за утеху добио вицешампионску позицију.

КОНКАКАФ Голд Куп је на програму од 7. до 26.јула у САД, када ће се такмичити најјачи тимови. Надамо се са Руизом у селекцији Костарике.

Руиз ће се екипи Црвене звезде прикључити за други део припрема на Пафосу. Пут Кипра Црвена звезда креће 27.јануара.

Повезане вести

Leave a Comment