Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Цветковић: Бићу као Дарко Лазовић

Голови и асистенције које је забележио током јесењег дела првенства Стефана Цветковића сврставају у круг играча од којих навијачи очекују да оставе запажен траг у сениорској екипи. Млади крилни нападач у Црвену звезду стигао је са 12 година.

Дошао сам 2010. године, а фудбал сам почео да тренирам у Лесковцу са седам година. Проба и првих неколико тренинга на Маракани су прошли одлично, али пошто сам тада био шести разред наредне две године сам тренирао у Лесковцу током недеље, а викендом долазио на утакмице. Постало ми је много лакше када сам уписао средњу школу и преселио се у Београд. Промена средине ми није тешко пала, друштво ме је одлично прихватило, многе од њих сам познавао и од раније јер смо играли заједно у репрезентацији – рекао је Цветковић.

Крилни нападач задовољан је игром коју је његова екипа приказала у јесењем делу шампионата.

Ово ми је већ друга сезона у омладинцима, играо сам и са годину дана старијом екипом, већ имам неког искуства у овој лиги. Сезону смо отворили са неколико везаних победа, потом су уследиле мало слабије партије, што је и нормално, свака екипа има успоне и падове. Важно је да смо из тога изашли јачи, много смо се поправили и заблистали у свим осталим утакмицама.

Цветковић је у досадашњем делу првенства постигао пет голова.

Мој учинак је ишао некако у складу са резултатима екипе. Почео сам добро, али доживео сам повреду на утакмици у Нишу, поломио сам нос. Пауза због опоравка је оставила трага, али како је време одмицало враћао сам се у форму и играо све боље. Очекујем да ћу наставити узлазном путањом и у пролећном делу шампионата. Задовољан сам бројем голова које сам постигао и морам да истакнем да су ми ту асистенцијама доста помогли Лука Аџић и Лука Илић.

Спреман је да промени страну на терену уколико је то у интересу екипе.

Могу да играм и по левој и по десној страни, где год тренер мисли да сам кориснији екипи, али лично се боље осећам на позицији левог крила. За мене је боље да сада стекнем искуство на обе позиције како бих био што кориснији играч. Као своје највеће квалитете у игри издвојио бих брзину и шут, а свестан сам да би требало да порадим на мирноћи током дриблинга и на завршном ударцу.

Због позиције у тиму и стила игре често га пореде са бившим Звездиним крилним нападачем Дарком Лазовићем.

Мало по мом доласку у Звезду кренуле су приче о томе да на терену подсећам на њега. Наравно да ми је пријало поређење са тако успешним фудбалером, за мене је то била велика част. Јако је леп осећај када неко види потенцијал у теби. Због тога сам се још више трудио и радио да бих показао да та поређења нису случајна. Дарко је играч на кога се и данас угледам.

У садашњем тиму Звезде има од кога да „краде“ добре потезе.

Као дечак обожавао сам стил игре Драгана Стојковића Пиксија, а данас уживам док на делу гледам Руиза. Он је млад играч који је већ доказао свој квалитет и много тога корисног могу да научим од њега. Неко на кога се такође угледам је Роналдо, одушевљен сам оним што он ради са лоптом.

Конкуренција је изузетно јака у Звездиној омладинској селекцији.

Сви у екипи смо свесни да тренирамо и играмо са одличним играчима и да је самим тим конкуренција у екипи заиста оштра. Мислим да зато и бележимо добре резултате, свако даје свој максимум јер је свестан да има изванредних играча који могу да га замене. Конкуренција нам је само подстицај да будемо што бољи. Одлична смо екипа на терену, то се види по резултатима, али оно што је још важније је то да смо ван терена пођеднако добри, сви се дружимо и одлично слажемо и мислим да је то још један „кривац“ за добре резултате.

Цветковић је имао поруку за свог саиграча Луку Илића.

Видео сам да је Лука рекао да је најбољи увек када играмо фудбал на плеј стејшну. Добар је играч, али мораћу да му кажем да ипак није најбољи. Ту титулу, по мом мишљењу, треба да понесе Пејовић.

После Звезде, Цветковић би желео да наступа у једној од најјачих светских лига.

У Звезди сам већ шест година и наравно да сањам деби за први тим. Желим да оставим траг у клубу који волим па тек онда да кренем пут Шпаније, њихов стил игре ми се највише допада – поручио је Цветковић.

Име и презиме: Стефан Цветковић
Датум рођења: 1998.
Позиција у тиму: лево крило
Уговор до: јануара 2020.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo јан 24, 2017 at 20:50

Cvetkovicu ti kao dijete Crvene Zvezde treba da radis sto vise na treninzima omladinaca CrveneZvezde ako treba ostani posle treninga omladinaca Crvene Zvezde unapredjuj svaki svoj detalj u igri ,nemoj nikako da ides na splavove i nikako ne dozvoli da ti u zivot udje starleta nego odaberi pravu osobu za sebe i pokusaj da ostanes sto vise svoj

Reply

Leave a Comment