Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Евролига, 19.коло: Јовић, Симоновић, Џенкинс и Лазић у самом врху

Звездини кошаркаши су још једном одушевили кошаркашку јавност и демонстрацијом силе у Виторији показали да ће озбиљно конкурисати за висок пласман у овој сезони Евролиге. Тимска игра, која из кола у коло фасцинира Европу, поново је донела резултат, али су у овој рунди неки играчи нашег тима били у самом врху када су статистички параметри у питању.

Када је реч о украденим лоптама, Звезда је изједначила сопствени рекорд из Каунаса, освојивши их 14 у Виторији, чиме је просто доводила до лудила домаће играче. Оно што звучи невероватно јесте податак да су у првих пет „крадљиваца“ у овој рунди чак три кошаркаша Звезде.

Стефан Јовић украо је 4 лопте, као и Чарлс Џенкинс, док је Бранко Лазић иза њих са 3.

Стефан Јовић је у још једној фантастичној партији, и својој и тимској, дириговао игром црвено-белих и остварио дабл-дабл учинак. По броју асистенција, он се нашао на самом врху листе у овој рунди, заједно са Гулером из Галатасараја. Њих двојица су имали по 12 успешних додавања.

Када је реч о стрелцима, ово коло обележио је тандем Реала из Мадрида. Љуљ је постигао 26, његов саиграч, Керол 24, колико и Вонамејкер из Дарушафаке, док је наш Марко Симоновић на четвртој позицији, са 23 убачена поена у Шпанији.

На крају, када је реч о индексу успешности, коло је обележио Бурузис, сјајном партијом у победи свог Панатинаикоса над Барселоном. Он је сакупио 31 индексни поен, док је одмах иза њега – опет Стефан Јовић, са 29, који је испод себе оставио Ајона, Диблера и Парахуског.

Сјајно вече за наше играче, али пре свега за наш тим!

Повезане вести

Leave a Comment