Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Прва победа у WABA Суперлиги

Кошаркашице Црвене звезде савладале су Триглав из Крања 71-55 (18-25, 23-17, 205, 10-8) у 2.колу WABA Суперлиге. Најефикаснија је била Снежана Богићевић са 23 поена.

Гошће су боље отвориле утакмицу, серијом 6-0 преко Аиде Калушић и Ребеке Абрамович. Црвено-беле су узвратиле и тројком Милице Бојовић дошле у предност, а Триглав је преко Калушић стекао вођство у првој четвртини. Нису се предавале изабранице Драгана Вуковића, стигле су минус од осам поена, а Триглав је поенима Ребеке Абрамович десет секунди пре краја првол полувремена на одмор отишао са минималном предности, 41-42.

На старту треће деонице Медан је погодила за Триглав, а затим је уследила победничка серија Црвене звезде, 11-0. Капитен Александра Катанић је постигла осам поена а Звезда дошла у вођство, које је одржавала до краја меча. Одлична одбрана Звездиних девојки, које су дозволиле само 5 поена Триглаву у трећем периоду. Последњих десет минута је донело мали број поена, али је Црвена звезда стигла до двадесет поена предности и мирно привела утакмицу крају. Триглав је серијом 6-0 у финишу успео само да смањи разлику.

Снежана Богићевић је постигла 23 поена, уз 7 скокова, Александра Катанић је додала 13, Марија Прља 10. У екипи Триглава, Аида Калушић се истакла са 21 поеном.

У наредном колу Црвена звезда гостује у Сарајеву, екипи Плеј Оф Ултра. Утакмица је на програму у четвртак 2.фебруара у 19:30. Већ у суботу, Звездине девојке очекује дерби домаћег шампионата против екипе Радивој Кораћ.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић, Прља 10 (6ск), Богићевић 23 (7ск 3ас 4укл), Зукановић, А.Катанић 13 (6ск 2ас 6укл), Ћирић 6 (4ск 1ас 2укл), Дешић, Наумчев 5 (3ск 2ас), Бојовић 8 (3ск), Деурић, Чубра, Ђорђевић 6 (4ск), Мишељић 6 (9ск). Тренер: Драган Вуковић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment