Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Срце шампиона јаче од умора, Грка и скандалозног суђења!

Видно уморна Црвена звезда остварила је победу против Панатинаикоса, у 20. колу Евролиге, резултатом 72:66! Звезда је на тај начин везала седми тријумф у Евролиги и осми у последњих девет утакмица. Ово је најдужи низ победа једне екипе у овој сезони у такмичењу!

И поред невероватних судијских одлука током читавог меча и поред тренутака у којима су се наши момци једва кретали после серије тешких утакмица и путешествија по Европи, спавања по аеродромима, преседањима… Звезда је лавовском борбом привела некако меч крају и славила велики тријумф.

Сада је наш тим усамљен на петој позицији, са победом заостатка у односу на Фенербахче.

20.коло Евролиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – ПАНАТИНАИКОС 72:66 (20:14, 19:19, 18:23, 15:10)

Дворана: Александар Николић 
Гледалаца: 8 000
Судије: Пукл, Замојски, Силва

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Волтерс 5п, 3ск, 2ас, Томпсон 6, Митровић 11п, 3ск, 3ас, Лазић 5п, 2ск, Добрић, Симоновић 13, Ракићевић, Џенкинс 6п, 2ас, Гудурић 4, Јовић 7п, 8ас, 5ск, 2укл, Кузмић 10п, 14ск, Бјелица 5

ПАНАТИНАИКОС: Синглтон 5, Николс, Риверс 12, Џејмс 19, Фоцис, Папас 2, Фелдин, Шаралампопулос, Гебријел 23, Ђентиле, Бурузис 3, Калатес 2

ТОК МЕЧА

4/4 (15:10)

Звездини кошаркаши борили су се као лавови у последњем периоду, а Симоновић је коначно погодио тројку, за 64:61. Међутим, Џејмс је погодио у продору и смањио на пола коша заостатка. Неколико напада и једних и других завршено је без коша, а видео се јасно умор наших играча.

При резултату 64:63, Симоновић је погодио два бацања, потом није погодио у продору, али је Кузмић својим 14. скоком, а 5. офанзивним, дошао до лопте и послао је у кош, за +5! Наша екипа је последњим атомима снаге одиграла одбрану и преко Џенкинса успела да заврши утакмицу и слави седми везани тријумф!

3/4 (18:33)

Томпсон и Митровић су отворили трећи период поенима за Звезду, а Ривер на другој страни, а након неспортског фаула досуђеног Јовићу, Грци су са -7 пришли на три поена заостатка, а потом тројком Гебријела и изједначили. Овај играч је погодио још две тројке (укупно пет) и на половини трећег периода је Звезда имала свега два поена предности, поенима Томпсона и Симоновића.

При резултату 50:50 Томпсон је поентирао, али су судије поништиле тај кош, па је тек Џенкинс донео +2. Звезда је отишла и на 55:50, али су Грци серијом поена дошли до првог вођства на утакмици. До краја треће четвртине, преуморни играчи Звезде су успели да врате пола коша предности.

2/4 (19:19)

Гости су и трећи период отворили тројком, али је онда и Звезда почела са погоцима из даљине. Бјелица, Волтерс и Лазић су постигли три тројке и одвели свој тим на +10 (31:21). Грци су наставили са невероватним шутевима за три поена и пришли на -2, поенима Бурузиса и Џејмса. Ипак, наши момци су успели да спусте темпо и успоре игру, а резултат је био вођство након 20 минута игре – 39:33.

1/4 (20:14)

Звезда је вероватно одиграла најбољих почетних шест-седам минута неке екипе у овој сезони Евролиге и повела са 16:0 уз неколико промашених шутева за три поена за убедљивије вођство. Кузмић је погађао и хватао све што се могло ухватити под оба коша, помагао му је Лука Митровић, а још једном је фантастично игром дириговао Стефан Јовић. Ипак, нико није очекивао да ће Грци промашивати читаву четвртину, па су гости серијом 8:0 и тројкама смањили на 16:8, што је Радоњић пресекао тајм-аутом. Џенкинс је вратио +10 погођеним пеналима. Ипак, Гебријел је погодио две тројке и смањио на само четири поена заостатка.

До краја је Бјелица сјајно закуцао и први период завршен је резултатом 20:14.

НАЈАВА

Грци су славили у првом мечу са 70:59, а већ на полувремену имали су више од 20 поена предности. Од тада, изменили су се и састави тимови и форма, али и позиција у кошаркашком свету. Звезда више није тим који се сматра аутсајдером у евролигашким утакмицама. Најдужи низ победа једне екипе у овој сезони, и то против екипа какве су Фенербахче, ЦСКА, Реал, Макаби, Басконија, Жалгирис, променио је много тога и црвено-бели су данас у позицији да се сматрају легитимним кандидатом за завршницу. Ипак, Радоњић и екипа иду корак по корак, без великих речи.

Грци сада имају исти скор као Звезда (11:8) и променљиво играју, посебно у гостима, па наш тим има чему да се нада. Поред победе, то је и сјајно пето место након две трећине одиграних утакмица.

Повезане вести

8 comments

misa beclija јан 27, 2017 at 10:23

Kako majstori igrate,ostavili ste ljude bez komentara. A kada se samo setih nekih“Bjelica istroseni igrač“, „Kuzmic igrač koji jedino nama treba“, „Djenka došao, a nema mesta ni u Zvezdi“…A najvažnije zaboravio „Imamo ubedljivo najgoreg trenera,…“. Samo vi majstori nastavite ovako, pa neka meni bude dosadno i nemam šta pročitati,a kojim slučajem i ako neku utakmicu izgubite,ja ću biti i tada ponosan na vas,jer vi ste moja CRVENA ZVEZDA.

Reply
Zvezda šampion јан 26, 2017 at 22:53

Svaka čast momci!!!
Najbolji ste!!!
Ovo je ogroman uspeh, ušli ste u istoriju!!!

Reply
Maksa јан 26, 2017 at 21:44

TAKO JE BREEEE !!!!!
Bacili smo celu Evropu na kolena. Veliko bravo svim igracima koji su se lavovski borili i koji su napravili veliki korak ka TOP 8 fazi.
SAAAAMPIONI !!!! SAAAAMPIONI !!!!

Reply
dejo јан 26, 2017 at 21:29

Bravo vam ga Crveno beli kosarkasi ,odusevili ste sve nas navijace Crvene Zvezde

Reply
Hadži Dragan јан 26, 2017 at 21:26

Bravo cigančići moji,vi ste ponos Srbije.Mnogo vas volim.

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 26, 2017 at 21:01

Ovo je da se rikne…tako je Breèeeeeee,,,ponos Srbije

Reply
Suhoj37 јан 26, 2017 at 20:59

Momci nemam šta drugo da kažem osim…svaka vam čast!Ovo više nikako ne može biti slučajnost.

Reply
Godzy јан 26, 2017 at 20:52

Show must go on!

Reply

Leave a Comment