Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Хвала навијачима, много су помогли

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић захвалио се публици на подршци која је, како истиче, била од великог значаја да црвено-бели извуку “све што имају из својих ресурса“ и савладају шестоструког првака Европе Панатинаикос резултатом 72:66.

Црвена звезда мтс налази се у серији од седам узастопних победа у Евролиги што није успело ниједној екипи ове сезоне у најјачем клупском такмичењу. На успесима који црвено-бели ређају јасно се види печат једног човека, тренера Дејана Радоњића.

У тешком систему такмичења, поготово у недељи када је Звезда у уторак од 21 час и 30 минута гостовала Басконији па само два дана касније од 19 часова у Београду дочекала Панатинаикос, потребно је много тога за успех. Све шта је потребно очигледно зна тренер Радоњић.

Звезда је ређала чудо за чудом. Побеђивала благе фаворите и апсолутне фаворите. Против Грка умор је био огромна препрека, али велика снага били су фантастични навијачи. О предивном амбијенту у дворани “Александар Николић“ кроз анализу меча говорио је тренер црвено-белих којег су при изласку на паркет дочекале огромне овације препуне дворане.

Мислим да играње у овом формату за све нас је нешто што и због квалитета такмичења и због броја утакмица и начина на који се игра, распореда, много теже него што мислимо. Велике утакмице изискују велике напоре, плус оптерећења између тога и није било једноставно вечерас бити на нивоу који је потребан да добијемо меч и савладамо Панатинаикос. Искусан тим, играчи који су прошли највећи ниво. Старт меча је био јако добар, велика разлика, али смо наравно чекали реакцију Панатинаикоса. Ја сам осећао да то није нешто што може да нас доведе до победе. Они су се брзо вратили и успевали добрим шутем за три поена да нам парирају. У једном тренутку су дошли до вођства, али се до саме завршнице играло кош за кошем уз добре одбране са обе стране. Ми смо том одбраном у завршници треће и четврте четвртине успели да дођемо до неких добрих одлука и у завршници да дођемо до победе. Сви знамо против кога смо играли, сада морамо направити добар план који може да нам донесе могућност да будемо добри и у наредним мечевима. Неће бити једноставно, нагомилава се доста тога а нисмо још ни на пола сезоне. Битно ми је да кроз сваку следећу ситуацију радни елементи буду онакви какви желимо да буду. Амбијент поново фантастичан, хвала навијачима који су нам помогли да будемо добри и ето вечерас излазимо задовољни из сале.

Све утакмице су тешке у Евролиги. Правити разлику није добро нити реално. Неке су тешке неке лаке, ако гледате са аспекта резултата, али то не знаци да се нисмо физички истрошили у тим мечевима. Све екипе имају оптерећење и не бих делио мецеве на тај начин. Није ово најважнији меч, нити најтежи, сви ће бити тешки и следе тешки мечеви.

Захвалност навијачима свакако, увек праве фантастичну атмосферу, сви знамо шта то значи и шта нама значи. Сигурно да је вечерас због акумулације умора било потребно да извучемо све што имамо из наших ресурса. Драго ми је да смо одговорили победом на крају.

Дангубић је почео са радом са кодиционим тренером како би убрзали повратак, али након прегледа ћемо видети његову ситуацију. Нисам сигуран да ће бити спреман за Ефес, али након тог меча би требало. Сви играчи су нам потребни с озбиром на број утакмица – рекао је Дејан Радоњић након меча.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

sergio.redstar јан 29, 2017 at 22:10

hvala ti radonja za sve.
Prvi sam sumnjao u tebe

Reply
Hadži Dragan јан 27, 2017 at 11:18

Hvala tebi Radonja,što nas činiš srećnim i ponosnim.

Reply

Leave a Comment