Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши у Немачкој

Црвено-бели одбојкаши настављају европске битке – у оквиру прве утакмице осмине финала Купа ЦЕВ, у уторак гостоваће екипи Волејс Рајнмајн.

Немачки тим је под овим именом први пут ушао у Бундеслигу 2015. године. У дебитантској сезони стигли су до полуфинала плеј-офа и трећег места у шампионату Немачке.

До осмине финала Купа ЦЕВ, Волејс Рајнмајн је стигао избацивши Младост из Брчког у шеснаестини финала и то прилично убедљиво – два пута по 3:0, при чему је само један сет био неизвестан. У преосталих пет, Младост ниједном није успела да освоји више од тринаест поена. Тим је сатављен од великог број репрезентативаца, а поред домаћих играча, у тиму су и играчи из Словеније, Аустрије, Аустралије и Румуније.

Са друге стране, екипа Црвене звезде се пласирала у осмину финала, после невероватног меча против екипе Топволеј Калант. Белгијски тим је добио сва три сета на домаћем терену, освојио први у Београду, али се наша екипа није предавала, већ је освојила наредна три сета, и кроз „златни сет“ прошла у следећу фазу, спасивши при томе шест меч лопти. Црвено-бели су у суботу убедљиво поражени од Новог Пазара у шампионату Србије, између предстојећег меча и поменутог реванша против Белгијанаца, победили су Клек након три сета.

Према пропозицијама такмичења, за победу од 3:0 и 3:1 се добија три бода, док победа од 3:2 вреди два бода, с тим што поражени добија један бод. У случају да тимови после две утакмице буду изједначени, игра се „златни сет“ који одлучује која екипа пролази у наредну рунду.

Идемо до нове победе!

Осмина финала Купа ЦЕВ, први меч

Војелс Рајнмајн – Црвена звезда,

Спортска хала у Руселхајму, уторак, 31. 01. 2017. године, 19:30h

Повезане вести

Leave a Comment