Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Нема одмарања

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић истакао је након 20. узастопне победе у АБА лиги ове сезоне да су одсуства играча, нажалост, увек са разлогом и да црвено-бели не одмарају играче када то није неопходно.

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су 29. узастопну победу у АБА лиги, а 20. у овој сезони. Црвено-бели су били бољи од Морнара резултатом 82-71 и то након преокрета. Звезда је у овом мечу била силно ослабљена неиграњем Стефана Јовића, Огњена Кузмића и Немање Дангубића. Нажалост, тренер Дејан Радоњић је истакао да Јовићу и Кузмићу није дао одмор након жестоких напора у месецу за нама, већ да су у питању повреде.

Лука Митровић:

Донекле очекивано тешка утакмица после напорног распореда. Морнар је дошао изузетно мотивисан, у питању је изузетно квалитетна екипа. Знатно боља од позиције које заузимају на табели. Касније када смо стегли одбрану, дошли смо до лаких поена. Скраћена ротација која је утицала на нас ипак није оправдање за игру коју смо показали у првом полувремену. Сада се спремамо за меч са Ефесом.

Дејан Радоњић:

Веома смо лоше почели меч. У првој четвртини Морнар је био много бољи. У првих десет минута смо имали осам изгубљених лопти, а у наставку само четири. Дуго смо се тражили после тога. Трудили смо се да дођемо до боље игре у одбрани, али и да повезаност у нападу буде боља у наставку меча.

Успели смо да поред завидне предности коју је Морнар имао у трећем периоду и дођемо до циља, бодова. Хвала навијачима који су дошли да нас бодре, а ми идемо даље. Свестан сам да ће оваквих мечева бити до краја сезоне јер је то сасвим нормално у дугачкој сезони каква је наша. Успели смо данас, ето да тако кажем – да извучемо победу.

И да смо изгубили меч, мислим да то не би било ништа толико страшно. То не би био разлог за бригу, али јесте начин на који смо почели меч. Услед тешког распореда, биће и лоших дана, лошијег скока, бољег противника… Када дође, један пораз нас неће пореметити, као што никада и није.

Одмарања нема. Свако одсуство играча је било и биће са разлогом. Како ћемо ми превазићи овакав распоред је на нама, али одмора нема.

Гудурић је незгодно доскочио у једном дуелу, а надам се да није ништа озбиљно, било би превише. Кузмић је добио незгодан ударац против Панатинаикоса и не може да користи десну шаку. Код Јовића испитујемо ситуацију дан за дан, а што се тиче Дангубића сутра треба да обави прегледе па ћемо видети шта каже наша лекарска служба. Искрено, не очекујем да игра против Ефеса и Партизана.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment