Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеТрансфериФудбал

Лука Миливојевић у Кристал Паласу, најскупљи трансфер грчког фудбала

Миливојевић

Бивши играч Црвене звезде, репрезентативац Србије и капитен братског Олимпијакоса, Лука Миливојевић, каријеру наставља у Премијер лиги, у Кристал Паласу.

Лука је јуче отпутовао за Лондон, данас је прошао медицинске прегледе и последњег дана прелазног зимског прелазног рока представљен као нови играч Кристал Паласа.

Трансфер износи 14 милиона + 2 милиона евра бонуса и биће најскупљи трансфер грчког фудбала у историји. До сада су трансфери Маноласа (Олимпијакос – Рома) и Митроглуа (Олимпијакос – Фулам) били на првом месту са 15 милиона, али Миливојевић је успео да испише историју.

Luka

Миливојевић је био дуго жеља Клаудија Ранијерија и Лестера, а ове сезоне у својим редовима су га желели Вест Хем и Хал, који сада води Марко Силва, прошле сезоне тренер Олимпијакоса, а од недавно у тиму је и саиграч из Звезде, Бразилац Евандро.

Лука је каријеру почео у родном Крагујевцу, у Радничком, а наставио у Раду. У зимском прелазном року је дошао у Црвену звезду на инсистирање Роберта Просинечког, учествовао у освајању Куп Србије 2012.године, за сада последњег, и победничкој серији „Вечитих дербија“. За Црвену звезду је одиграо 47 утакмица и постигао 7 голова.

Каријеру је наставио у Андерлехту, у трансферу вредном 3 милиона евра, у лето 2013.године. После једне сезоне и шампионске титуле, преселио се у Пиреј и са братским Олимпијакосом освојио две титуле, а извесно је да ће ове сезоне бити и трећа. Олимпијакос је платио Миливојевића 2,3 милиона евра. Постао је велики љубимац навијала, а летос и капитен клуба, што је показивао на терену и постизао битне голове. После 94 утакмице и 15 голова следи селидба у Лондон.

Стандардни је репрезентативац Србије, један од битнијих играча на путу за Москву. До сада је одиграо 19 утакмица за национални тим.

Као и до сада, Лукин учинак можете пратити у рубрици „Учинак Звездаша широм света“, а ми му желимо све најбоље у Лондону и Премијер лиги.

Срећно, Лука!

Повезане вести

1 comment

dejo феб 1, 2017 at 15:22

Cestitam ti Luka na trensveru u Premijer ligu odnosno u Kristal Palas pa da im pokazes da si pravo pojacanje sto vjerujem da ti to mozes da pokazes ,samo napred

Reply

Leave a Comment