Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Отворен „Србија опен“, Савановићевој бронза

Четврти међународни џудо турнир „Србија опен“ који се одржава у Београду почео је јуче. Турнир који организују ЏК Црвена звезда и ЏС Србије окупља 200 такмичара из 22 земље широм Европе. Ове године „Србија опен“ одржава се под називом Европски куп.После првог дана, љубитељи борилачких спортова а посебно џудоа могли су да уживају у сјајним борбама у дворани „Шумице“, и потезима најбољих бораца Старог континента.

Пред почетак финалних борби првог дана, такмичење је и званично отворено. Учинила је то министар омладине и спорта Србије Снежана Самарџић Марковић.

– Министарство подржава Европски куп, али и џудо спорт у целини. Желим свим такмичарима да буду успешни, али и добри људи. Ово је сјајна прилика да се у Европу пошаље позитивна слика, битна за презентацију Србије- истакла је министарка.

Присутнима су се обратили и председник ЏС Србије Иван Тодоров и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац.

– У организационом погледу све функционише беспрекорно. Уживамо у занимљивим и кавалитетним борбама џудиста, са циљем да овај турнир ускоро понесе и ранг Светског купа. Реално је да овај пројекат реализујемо кроз три године- напоменуо је Иван Тодоров.

Првог дана финалних борби српски џудисти освојили су четири медаље, две златне, сребрну и бронзану. Прво најсјајније одличје Србији је донела Весна Ранковић у категорији до 52 килограма, која је била боља у финалу од Рускиње Руминацеве. Љубиша Ковачевић у категорији до 73 килограма се такође позлатио. У финалу је ефектно и брзо, ипоном, савладао Словака Загорова.

Јовану Рогић (до 57 килограма) у финалу је изненадила Бугарка Илијева, па јој је припало сребро.

Љиљана Савановић (до 48 килограма) освојила је бронзану медаљу. Наша млада такмичарка поражена је у полуфиналу од Рускиње Тихонове ипоном. Затим је у борби за треће место савладала Милицу Николић из Србије.

Турнир се наставља данас у преосталим тежинским категоријама у „Шумицама“.

Повезане вести

Leave a Comment