Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоЏудо

Звезди три пехара за одличан почетак сезоне

Звездини подмладак испунио је обећано пред прву проверу у новој 2017. години. На традиционалном Светосавском купу у Новом Саду, црвено-бели џудисти освојили су три пехара за најбоље такмичаре. Признање је отишло у руке пиониркама, али и Катарини Јочић и Жељку Шипчићу. Уз вредна признања, Звездин подмладак освојио је и десет медаља за нашу богату ризницу од којих су четири златне, две сребрне и четири бронзане.

Позлатили су се Војин Ћаловић (млађи пионир, до 50 кг), Жељко Шипчић (старији пионир, до 50 кг), Ана Ђекић (старији пионир до 63 кг) и Катарина Јочић (преко 63 кг) . Звање вицешампиона из Новог Сада понели су Лука Марић (полетарац, преко 50 кг), Филип Томше (старији пионир, до 46 кг) док су се бронзаним медаљама окитили Никола Ћировић (млађи пионир, до 46 кг), Катарина Марић (старији пионир, до 52 кг), Вукашин Бубања (млађи пионир, до 55 кг) и Сара Ружичић (старији пионир, преко 63 кг).

Као што је и обећао, Звездин полетарац, млади Лука Марић окитио се још једном медаљом, и то овога сребрном у конкуренцији преко 50 килограма и тиме најавио одличне резултате у новосадском Спенсу. Давор Колунџић, тренер нашег клуба није крио задовољство оствареним резултатима.

У овако великој конкуренцији јако је тешко доћи до медаље. Наша деца су приказала добре борбе и већ имамо два пехара. Девојчице су најбоље у конкуренцији старијих пионирки, имамо неколико мушких медаља, што је одлично за прву проверу у овој години – истакао је Давор Колунџић, тренер ЏК Црвена звезда.

Пехар за најбољу екипу у конкуренцији пионирки припао је младим дамама из Љутице Богдана. Ана Ђекић, Катарина Јочић и Сара Ружичић тако су наставиле одличан резултатски низ из протекле сезоне.

Имала сам четири борбе, све сам победила на ипон и најбоља сам старија пионирка – била је кратка али јасна наша Катарина Јочић.

У Новом Саду са златним одличјем окитила се и Ана Ђекић. Она је била најбоља у конкуренцији старијих пионирки до 63 килограма.

Имала сам две борбе и обе сам победила на ипон. Мислим да је било теже него обично, али биће боље следећи пут – истакла је Ана Ђекић.

Све похвале заслужио је и одлични Жељко Шипчић који је уз златно одличје освојено у Новом Саду, добио и значајно признање, пехар за најбољег такмичара у конкуренцији старијих пионира.

На свако такмичење идемо пре свега да би смо показали шта смо све научили на тренинзима. Очигледно је да смо добро радили али ово је тек почетак године. Спортски изазови нас тек чекају – истакао је Жељко Шипћић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment