Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Тешко је, али ћемо дати све

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у петак екипу Анадолу ЕФЕС у утакмици 21.кола Евролиге. Тренер Дејан Радоњић на конференцији за медије говорио о огромном квалитету ЕФЕС-а, повређеним играчима Црвене звезде мтс и жељи да се без обзира на све проблеме, пружи максимум..

Црвено-бели су у великој серији од 7 узастопних победа, али тренер Дејан Радоњић пред ову још једну европску утакмицу подсећа да црвено-беле очекује изванредна екипа, и много персоналних проблема у припреми ове утакмице, коју не означава као важнију од свих које су игране, или предстоје представнику Србије у Евролиги.

Већ смо одиграли 20 великих мечева у Евролиги и сваки је био тежак. Улазимо у меч свесни свега, за мене је јако важан био дуел и онај први против Дарушафаке, врло важан…. Било је тада „великих оптимиста“ да ћемо остварити највише пет победа. Ако се споља врши притисак после наших резултата, нема разлога да нас то оптерећује. Не видим зашто би се подизала важност ове утакмице у односу на друге.

Противник црвено-белих је у досадашњем току Евролиге можда и једини који је надиграо екипу која је најпријатније изненађење новог формата Евролиге.

Сада нас очекује нови против Ефеса, квалитетног тима који нас је надиграо у Истанбулу и дао 100 поена. Пуно пута смо играли добру одбрану, али сада морамо још боље како бисмо дошли до победе.

Црвено-бели су током јануара чинили чуда у Евролиги, али први тренер Црвене звезде мтс каже да еуфорије нема, и да је не сми ни бити.

Чврсто смо на земљи и то јасно показујемо сваког дана. Колико је то тешко? Тренирамо сваки дан… Победу доноси једно стање, пораз друго, али годинама смо доказали да можемо да се носимо са разним причама – одговорио је Радоњић на питање како гледа на приче о пласману на завршни турнир.

Ипак, огроман проблем у припреми ове утакмице, представљају повреде играча:

Више смо у процесу рехабилитације, него тренажном процесу. Дангубић од суботе почиње са трчањем, Кузмић је имао незгодну повреду, али је у среду тренирао, док Јовић није још од утакмице против Панатинаикоса. Нисам прогнозер и видећемо каква ће ситуација бити у петак. Нисмо у сјајној позицији, али излазимо да дамо све од себе. За било ког евролигаша би било превише, али ми издржавамо – закључио је први тренер црвено-белих

Утакмица 21. кола Евролиге између Црвене звезде и Анадолу Ефеса игра се у петак од 20.45 у дворани Александар Николић, уз директан пренос на ТВ „Спортклуб“.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment