Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Сваки дан носи нову ситуацију

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић причао је након утакмице са Анадолу Ефесом о разлозима пораза, а дотакао се и повреда играча, као и предстојећих изазова који су пред црвено-белима.

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да наставе нестваран низ победа у Евролиги. Бољи је био Анадолу Ефес па сада након 21. кола Евролиге црвено-бели имају скор 12-9. Како није било пуно простора за велика славља, сада нема места ни туговању. Паклен ритам се наставља и за само два дана Звезду очекује “вечити дерби“ у 21. колу АБА лиге у ком ће домаћин бити Партизан Нис.

Како и сам тренер Дејан Радоњић истиче, више од пораза брину повреде играча. Немања Дангубић је већ дуже ван строја, док су ровити Огњен Кузмић и Стефан Јовић стегли зубе, али нису могли да превазиђу неугодне повреде и одиграју на максималном нивоу. О утакмици са Анадолу Ефесом, повредама играча, али и изазовима које предстоје причао је и тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић.

Честитке Ефесу на победи. Меч у којем смо на старту имали одређену резултатску контролу до средине друге четвртине када су они и контранападом и шутем направили разлику коју су повећали на старту треће деонице. Било је тешко да стижемо то. Исцрпели смо се у тренутку и при резултату 56:50, у некој шанси да стижемо резултат, али су они брзо одговорили на то и преузели контролу до краја утакмице.

Утакмица у којој наравно резултат који смо сви желели да буде другачији. Ја сам пред меч указивао на многе ствари, неко је говорио да се лопта спушта и да се неки играчи одмарају, али смо ми једноставно ушли у меч на начин да дамо све од себе у околностима које су за нас биле веома тешке. Осећај мој је да је било питање времена када ће Ефес преузети контролу и узети меч у своје руке. Изостанак играча у напорном циклусу и раније је утицало на то да више радимо на рехабилитацији него на припреми за мечеве. Имамо неки начин на који одговрамо на те циклусе, али смо се више надали да ће проблематика са повредама изостати.

Током сезоне смо успевали да изнесемо, али је то вечрас било превише и поред одличне игре Ефеса, њихов тријумф је без оправдања. Морамо да се консолидујемо, да наставимо даље и за мене порази у наредним мечевима неће бити изненађење. Хвала навијачима на сјајном амбијенту и пре меча и током меча.

Забрињава ме ситуација, нисам хтео на неки начин да то показујем и ја хоћу да добијем у сваком тренутку и моменту, али једноставно, надам се да ћемо се брзо опоравити и појавити на тренингу. У Аба лиги имамо залиху да можемо да изнесемо то како треба, у Евролиги смо сјајни и настављамо да се боримо даље.

Сваки дан носи нову ситуацију и верујем да ћемо успети да остваримо оно што нам је жеља и циљ.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

vladanjanković феб 4, 2017 at 18:39

podrška u svakom pogledu. Mnogo je važno da dobijemo grobare. Zvezdo ti si iznad svega i sijaš nad nama Srbima!!!

Reply
Zvezda šampion феб 4, 2017 at 10:27

Veliki pozdrav i podrška treneru i igračima, sve što su uradili do sad je preko očekivanog. Svojom igrom su napravili veliki uspeh i ušli u istoriju. Navikli su nas na pobede, ali poraz je morao doći kad tad. Samo glavu gore, idemo dalje i da dobijemo grobare.

Reply
PEra феб 5, 2017 at 01:18

Možda je trebalo da odigramo malo lošije u suštini nebitan meč protiv Efesa da bismo pružili sto posto protiv napaljenih grobara da dokažemo ko je ko. Ajmo momci danas meč života. Ovi su zaslužili da im pokažemo ko je Zvezda, ponadali su se posle Efesa da imaju šanse. Savet Radonji meč se igra sa kompletnim rosterom od 12 igrača. Uvek kad smo smanjili roster na nekih 7 – 8 gubili smo utakmice. Ritam sa svih 12 igrača retko ko može pratiti možda Olimpijakos sa nama.

Reply

Leave a Comment