Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаКонференције за медијеНајновијеПрипремеТрансфериФудбал

Терзић: Боље кредит, него да продамо Рачића! (ВИДЕО)

Звездан Терзић

Звездан Терзић, генерални директор ФК Црвена звезда, присутним медијима на Кипру изјавио је да ће клуб морати да подигне кредит, да не би морао да продаје Уроша Рачића.

Фудбалски клуб Црвена звезда има проблем са ликвидношћу и једна од опција за решавање финансијске ситуације је подизање кредита, рекао је данас генерални директор Звездан Терзић у разговору са медијима на Кипру, а преноси МОНДО.

Вероватно ћемо имати проблем са ликвидношћу, али смо научили смо да се сналазимо у тешким финансијским временима, тако да ћемо изгурати. Имамо план како да дођемо до новца да бисмо што мирније завршили пролећни део. Биће тешко и треба времена да се Звезда финансијски опорави. Али, у бољој смо позицији него пре годину, две или три„.

Терзић је као опцију навео подизање кредита и додао да то не би пореметило функционисање клуба, да је то нормалан процес, јер и „највеће фирме на свету имају кредите“.

Кредитом се добија да функционишете са туђим парама. На пример, имамо понуду озбиљног енглеског клуба за Уроша Рачића. Да ли је паметније продати га или узети кредит од банке? Са кредитом се постиже да се играчи не продају упола цене, већ да можемо да финансирамо сезону, а да не продајемо Рачића, за кога је тешко формирати цену јер је одиграо шест утакмица. Да ли је то милион евра? А, може да буде пет„, истакао је Терзић.

Терзић је медијима рекао да би „завршио у лудници“ када би се бавио реакцијом јавности везану за кредит јер му је „дужност да ради оно што је најисплативије за Звезду“.

Раније нисмо успели да узмемо кредит због књига. Али, Звезда 2015. и 2016. годину завршава позитивно и сада банке могу да нам изађу у сусрет. Цео пословни свет функционише преко кредита, зато постоје банке. Ако будемо имали проблем са ликвидношћу, учинићемо све да добијемо кредит. То је један од планова, имамо много идеја како да решимо финансијску ситуацију„.

Директор Црвене звезде је рекао да проблем представља то што је клуб ове зиме приходовао само од продаје Хуга Виеиру у јапанску Јокохаму (500.000 евра), и поновио да клуб има понуде из Русије и Кине за Гелора Кангу (2 милина евра) и Џона Руиза (1.500.000 евра), али да је одбрана титуле приоритет и да је одлазак једног од двојице поменутих играча последња опција.

Дуг је „између 36 и 39 милиона евра“ и иде „трендом смањивања“, али је клуб приморан да живи од продаје играча.

Звезди је потребно милион евра месечно за живот. Дуг варира, а важно је да смо зауставили тренд раста. Не смемо да трошимо више него што зарађујемо. Душа ме боли што су продати Марко Грујић и Александар Катаи, али је ситуација таква да морамо да продамо најквалитетније. Тако ће бити и у наредном периоду„.

Терзић је додао да је нереално да клуб буде међу 16 или међу 8 најбољих тимова Европе и да навијачи не треба да се заваравају, с обзиром на буџет и улагања клуба.

Није реално очекивати да клуб из Србије или региона уђе међу 16 или осам у Лиги шампиона. За тако нешто морате да имате новац за квалитетне играче, да бисте се надали таквом резултату. Ко год мисли другачије, не жели добро Звезди. То је покушај стављања притиска на нас да лажемо људе, а то није реално. Наш циљ је да се заталаса мушема и чује химна Лиге шампиона. Срце сваког навијача ће бити испуњено када доведемо европског великана на Маракану„.

Директор Црвене звезде је рекао и да „није реално“ да Звезда плаћа клубовима обештећење за неког играча и да се приликом позајмица у уговорима ставља клаузула откупа, попут 640.000 евра за Марка Полетановића и милион за Ричмонда Боаћија, да би клуб зарадио на разлици у случају добрих понуда за њих из иностранства.

Михаило Ристић

Терзић је навео да се нада да ће бити остварен приход од продаје Михаила Ристића, код кога се „далеко одмакло у преговорима“, али није желео да открије име клуба са којим јер је за тако нешто „још рано“.

Инкасирано је много новца у прошлом зимском прелазном року, тада смо сервисирали дугове и имали мирну полусезону. Ове зиме смо планирали исто, али смо продали само Виеиру. Надамо се да ћемо се приходовати и од Ристића„.

Ристић се у уторак вратио у Београд, јер је доживео неугодну повреду која мора да се третира пажљиво.

Повезане вести

13 comments

dejo мар 16, 2017 at 18:49

Terzicu Hocemo Hitnu Privatizaciju Crvene Zvezde ,zasto ne bi Gasprom kupio Crvenu Zvezdu

Reply
dejo феб 22, 2017 at 19:32

Umjesto dizanje kredita Terzicu pokusaj ubijedit Gasprom da kupi Crvenu Zvezdu jer bi bio to sjajno resenje za Crvenu Zvezdu

Reply
dejo феб 11, 2017 at 20:54

Jedini spas za Crvenu Zvezdu Terzicu je da zajedno sa citavom upravom Crvene Zvezde ti odes kao i da se promijeni sportski direktor i trener Crvene Zvezde da bi se odrzala al Hitna Privatizacija Crvene Zvezde ,kad bi se ovo dogodilo ne bi trebao nikakav kredit ne bi uzimao stranac jedan ili strana kompanija za Crvenu Zvezdu vec bi znali sto i kako ,bila bi puno bolja Crvena Zvezda sto mi svi zelimo ,ne zelimo da se Crvena Zvezda zadovoljava samo domacim trofejima u Srbiji zato Hocemo te Promjene

Reply
Hadži Dragan феб 9, 2017 at 12:54

Šta je sa novcem od Gasproma,niko ništa ne pominje?

Reply
josif феб 9, 2017 at 10:51

Ovaj covek je pravi baron Minhauzen!odakle mu samo izlaze ove price,svakog dana sve gluplje i tako ukrug.Jednog dana neda Kangu i Ruiza za zivu glavu,drugi dan bi ako mora prodao obojicu,treci dan gotov Ristic vec cetvrtog uzima kredit pa sada cekaM petak kao slag na tortu.Pozz.MKD

Reply
Napred Zvezdo феб 9, 2017 at 16:27

Hahaha, dooobar! 😀
U isto vreme i realno i tuzno i smesno! 😀

Reply
ĐOLE BARI 91 феб 8, 2017 at 21:22

ZA BILO KOJI NOVAC PRODATI IGRAČE KOJI U NASTAVKU SEZONE IONAKO NEĆE IGRATI RISTIĆA, SIKIMIĆA, ORLANDIĆA, PETKOVIĆA,LUKOVIĆA,RAČIĆA I NA TAJ NAČIN RASTERETITI BUDŽET. NE MISLI VALJDA BOŽOVIĆ OZBILJNO DA MU LUKOVIĆ IGRA U PARU SA FRIMPONGOM,TO BI BILA KOBNA GREŠKA. OVI IGRAČI KOJI SU DOŠLI SU DOBRI,NAROČITO BOAĆI KOJI ĆE BITI PREVAGA U OSVAJANJU TITULE I KUPA. KAPITENSKU TRAKU TREBA DATI MILIJAŠU. PARADOKS JE DA SU NAM NAJGORI IGRAČI I U FUDBALU I U KOŠARCI KAPITENI ?!?!

Reply
Deda феб 8, 2017 at 18:09

Mislim da je bolje prodati Ruiza i Kangu, a zadrzati Ristica.

Reply
Napred Zvezdo феб 8, 2017 at 21:52

Ja bih, recimo, pre prodao Ristica i Kangu, a zadrzao Ruiza. 😀

Reply
Ivan феб 8, 2017 at 17:05

Gde su oni pljuvači što pljuju čim čovek kaže ko što jeste da je dr tvorza rak rana Zvezde i da sve radi za svoj lični interes i da mu je interes kluba i nas navijača jednostavno nebitan njega ne interesuje Evropa njegov je jedini cilj biti prvi od groblja jer ima razrađen sistem u domaćem prvenstvu i Titule ćemo osvajati ne na način kakav želi masa Zvezdaške javnosti a vođe sa Severa što se tale sa kriminalcem terzom će da ga podržavaju a Evropu ćemo igrati nadam se u srećnija vremena kad ovaj krimos ode štodalje od voljenog nam kluba.

Reply
NESO HADZIJA феб 8, 2017 at 22:08

ivan ti pricas o evropi pitamte jedno i da mi das odgovor dali zvezda nije igrala deset gofina u evropu a za te godine dali terzic bio i radio u fk crvena zvezda samo jedan primer da nismo prodali gruica ne bi dobili licencu za igrane u ebropu prosle godine ako ovo nije tacno reci da sam pljuvac prikvatam

Reply
dejo феб 11, 2017 at 20:46

Neso Hadzija nece Crvena Zvezda igrat Evropu kad nije Privatizovana jer bez toga lose se pise Crvenoj Zvezdi bojim se da sam u pravu sto i jesam kako ti objasnjavas da klub kakav je Crvena Zvezda gubi na svom stadionu u kvalifikacijama za Evropu od Ludogoreca koji ima manju tradiciju nego Crvena Zvezda da znas da u fudbalu ne igra tradicija i istorija vec novac tako je dobio Ludogorec Crvenu Zvezdu i Sasuolo koji je dosao iz cetvrte lige u prvu Italijansku i izbacio Crvenu Zvezdu zbog para samo toliko

Reply
dejo феб 16, 2017 at 22:45

Neso Hadzija ja sam totalni pesimista da ce Crvena Zvezda igrat Evropsko bilo koje takmicenje bilo da je u pitanju LS ili LE jedini spas je Privatizacija Crvene Zvezde ,trener Crvene Zvezde Grof imao je moju podrsku vise je nema iz prostog razloga trazio je igrace za Evropu bili su mu dovedeni nije usao sa njima ni u LS a da ne govorim o LE zbog svega toga potrebne su Promjene ili bolje reci Privatizacija Crvene Zvezde ,rekli su stari para vrti gdje burgija nece

Reply

Leave a Comment