Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Црвено-бели гостују Радничком

Одбојкаши Црвене звезде су у серији од три узастопна пораза у свим такмичењима (Нови Пазар, Волејс Рајнмајн, Рибници), а у петак ће у Крагујевцу имати прилику да се врате на победнички колосек.

Одбојкашки клуб Раднички је основан 1945. године, а учествовао је у свим лигама старе Југославије. Након распада државе, клуб се неко време такмичио у нижим ранговима такмичења, а у сезони 2003/04 су обезбедили учешће у најјачем рангу домаћег такмичења, и од тада играју у друштву најбољих. Убрзо су постали један од најбољих клубова у Србији, па се могу похвалити са две титуле првака државе (2008/09 и 2009/10) и једним националним купом (2007/08). Два пута су учествовали у Лиги шампиона, а успевали су да стигну и до четвртфинала Купа изазивача, као и до четвртфинала Купа ЦЕВ. Због слабе финансијске ситуације у последње време нису били у прилици да се боре за највиши пласман, већ су се углавном борили за опстанак. У овој сезони су остварили половичан учинак у четрнаест кола и тренутно се налазе на петој позицији.

У прошлом колу, црвено-бели су поражени од Рибнице на свом терену, иако су водили са 2:0 у сетовима. То се заиста ретко догађа нашој екипи, и надамо се да је тај меч заокружио лош период наших одбојкаша, и да ће се у Крагујевцу приказати у правом светлу.

Идемо до нове победе!

XV коло Суперлиге Србије,

Раднички (Кг) – Црвена звезда,

Дворана: „Језеро“, Крагујевац, петак, 10. 02. 2017. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment