Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Звезда обезбедила прво место пред плеј-оф

Хокејаши Црвене звезде савладали су екипу НС Старса резултатом 8:5 (3:2, 5:2, 0:1), у утакмици број 18. Првенства Србије играној вечерас у леденој дворани „Пионир“.

Дуел две екипе које у последње време играју у најбољој форми оправдао је очекивања љубитеља хокеја који су у суботу посетили нашу највећу халу. Иако су обе екипе наступиле десетковане, у „Пиониру“ је виђена прилично интересантна утакмица и чак 13 голова. Црвена звезда је оправала улогу фаворита, иако је НС Старс пружио изузетан отпор у већем делу утакмице, а средином меча стигао и до изједначења на 4:4, после два везана гола у „пауер плеју“. Ипак, исход сусрета одлучен је у завршници друге трећине када су црвено-бели са четири везана поготка за само 110 секунди игре решили питање победника и тако капитализовали велику иницијативу (однос шутева на гол 54-24). Овим тријумфом, осмим узастопним у шампионату наша екипа је обезбедила прво место у лигашком делу сезоне, пошто је шест мечева пре краја такмичења недостижан за остале ривале.

У осмом узастопном тријумфу Црвене звезде поново су сјајни били руски интернационалац Александар Зубрицки са четири гола и једном асистенцијом, односно белоруски нападач Михаил Бухкин са два поготка и три додавања за гол, док су се у стрелце уписали и јуниорски репрезентативац Војин Драговић (имао и једну асистенцију) и Иван Главоњић. У редовима гостујуће екипе Реља Радосављевић је постигао два гола уз три асистенције, док се два пута у стрелце уписао и некадашњи репрезентативац Србије Дејан Пајић. Један погодак постигао је Ивио Кастел, док је три асистенције забележио руски интернационалац Свјатослав Акимов.

На табели води Црвена звезда са 24 освојена бода из девет одиграних утакмица, Војводина је друга са са двоструко мање, трећи је Партизан који има бод мање и меч мање од новосадског клуба, док је НС Старс последњи са пет освојених бодова из десет утакмица.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НС СТАРС 8:5 (3:2, 5:2, 0:1)
Београд – Ледена дворана „Пионир“. Гледалаца: 42. Судије: Давор Богдан и Тибор Фазекаш. Казне: Црвена звезда 12 минута, НС Старс 12 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Фехер (19 одбрана), Гајић, Јешић, Леонов (4ас), Николић, Пајевић (1ас), Анђелковић, Бухкин 2 (3ас), Даниел, Драговић 1 (1ас), Главоњић 1, Ивковић, Вуковић, Зубритски 4 (1ас).
НС СТАРС: Араницки (46 одбрана), Ајдуковић, Лопушина, Вукићевић, Акимов (3ас), Кастел 1, Машић, Мирковић (1ас), Пајић 2, Радосављевић 2 (3ас), Виторовић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment