Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеФудбал

Божовић: Када треба играћемо и са два нападача

Припреме на Кипру су завршене. Фудбалери Црвене звезде у касним вечерњим сатима отпутоваће у Београд.

Звездин тренер Миодраг Божовић говорио је о до сада учињеном у припремној фази.

Време нас је послужило, имали смо и добре услове за рад. Мало сенку на све ово баца повреда Ристића, али надам се да ће се брзо опоравити. Немамо других повреда, и за сада све изгледа коректно. Тешко је говорити на основу припремних утакмица о томе у ком се стању налази екипа. Сви наши противници долазе са различитим нивоом спремности, неко је уморан, неко одморан, неко је неуигран. Офанзивно, имамо много играча који могу нешто да направе. Присутан је и умор, не само због тренинга, него и психички умор због дугих припрема, тешко је издржати овако дуге припреме. Добро је да се до сада нико није потукао, и то се дешава када су дуге припреме.

Ипак, припремне утакмице су вероватно помогле тренеру да отклони дилеме око тима који ће започети сезону.

Екипа која је играла против Зирке ће вероватно почети шампионат. Предност ће увек имати они који играју добро. Имамо велику конкуренцију и бочно, и у шпицу. Милић се озбиљно намеће, и да нема четири картона која носи из Спартака, можда би и он почео. Са друге стране, Плавшић је одиграо добро на последњем мечу, много је претрчао и залагао се, као што стално и ради. Био је изванредан. У неким утакмицама ћемо играти са два нападача. Проблем је што су опет дошли играчи који се не познају и нису уиграни, а то су позиције где је неопходна уиграност. Боаћи има велико разумевање игре, добро се креће, увек је у могућности да му се дода лопта, има изванредан преглед игре. Одлично сарађује са играчима, наговестио је велики потенцијал.

Очекује се да и Ненад Милијаш током пролећа дође на жељени ниво форме и помогне екипи. Сјајним голом против Волгара најавио је можда и ефикасну полусезону.

Не знам када ће Милијаш бити у потпуности спреман, али он је искусан играч и он ће сам рећи када буде спреман. Нема разлога ни самог себе да заварава, нити нас. Показао је да ко зна зна. Доведен је јер има те квалитете које треба да има играч на његовој позицији. Нама је то помало недостајало, мислим да смо дали премало голова из прекида, одласком Ибањеза изгубили смо човека који може да запрети након прекида.

Звездин тренер поменуо је још нека имена.

Фримпонг је веома брз, и то је оно што нам је требало. Уиграност је потребна за последњу линију, и требаће му времена да се уигра. Надам се да ће играма доказати да смо довели доброг играча. Нама фали десни бек, јер осим Петковића немамо ниједног. Када бих знао да се нико неће повредити, не би нам био потребан ни штопер. Павкову треба време да се прилагоди. Мислим да је уморан и да су му тешке ноге, наишао је на другачији рад него што је навикао. Сви ти крупнији играчи теже постижу форму. Играчки кадар ће се растеретити, али, то је процес који долази сам по себи. Никога не можете да јурите и да му говорите да иде. Велика већина играча је и при крају каријере, имамо доста играча преко 30 година, а долази и нова група младих играча. Смена генерација мора полако да се направи. Знам да има много критика на мој рачун зашто не форсирам више младе играче, али млади најбоље уче уз старије. Зато је Милијаш и доведен, он уз Лунета, Сикимића и Анђелковића може најбоље да им покаже.

Било је речи и о самим тренинзима.

Често на тренинзима играмо „шеве“. То је врста продуженог загревања, обично не улазимо одмах у рад, јер играчима ваља мало да се привикну на лопту, а и много воле ту игру. Доста смо радили на центаршутевима и завршници. Анђелковић има најбољи центаршут. Давали смо голове и после центаршута Плавшића. Доста убацујемо лопту са стране, и надам се да ћемо побољшати реализацију. С обзиром на то колико вежбамо, нисмо баш прецизни. Радимо све више и јаче како првенство одмиче. Чак им је на припремама и најлакше, теже је током шампионата.

Миодраг Божовић није желео да поред тим од прошле сезоне са актуелним.

Тешко је говорити који тим је јачи. Прошле године су са нама били играчи који су постигли скоро све голове за Звезду — Катаи, Хуго, Ибањез, Грујић. Видећемо на основу резултата који тим је бољи. Јесенас смо имали много ротација јер смо играли шест утакмица у Европи, плус Куп утакмице. Да нисмо ротирали можда, не бисмо били први. Екипа с којом смо испали од Лудогореца је била у психолошком шоку, као што сам био и ја, и у првенству је било лакше играти са играчима који нису изгубили ту утакмицу, и доста је добро испало. О Европи не мислим ништа. Нисмо завршили првенство. Када будемо први, онда можемо да причамо даље. Увек сам оптимиста и човек мора да се бори да би направио добар резултат, али не треба људима да дајемо лажне наде и обећања том причом о Европи. То смо причали и прошле године па смо разочрали против Лудогореца. Помислили смо да имамо нешто, а испало је ништа.

За крај, Божовић је говорио и о младим играчима.

Трудили су се и добро су се показали. Било би много важно да омладинци Црвене звезде освоје прво место због Лиге шампиона за омладинце која се исто доста прати и која служи за стицање искуства и афирмацију. Морамо да седнемо и у договору са директором Омладинске школе видимо шта је најбоље, ко да иде да игра за омладинце, ко да оде на позајмицу, а ко ће остати у првом тиму — рекао је Божовић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

5 comments

dejo феб 15, 2017 at 20:19

Treneru Crvene Zvezde trazi od uprave Crvene Zvezde da dovedu Melega u Crvenu Zvezdu iz Vojvodine sto se tice stopera treneru Crvene Zvezde bolje da igra Racic nego Planic jer je on Zvijezdino dijete uz ovo bolje bi profitirala uprava Crvene Zvezde kada bude prodavala Racica nego Planica ,nadam se da cete me poslusat svi u Crvenoj Zvezdi pa i Terzic

Reply
red bull феб 14, 2017 at 15:03

sto si kupova osam spiceva kad ce samo jedan da igra slaba ti je logika moj grofe treba li bi po meni u startnu da su ti i boadji i vujaklija kad si ih vec kupio ovoliko

Reply
pera феб 13, 2017 at 19:21

Milić u paru sa Boaćijem može da bude enigma za sve ekipe ali iza njih mora da bude Plavšić a ne Kanga uz svo uvažavanje ali čovek nema kreativu koju ima Plavšić. Dalje iz onoga što sam video od klinaca ozbiljna šansa za Račića i Ažića a boga mi i Romanić može da zablista. Mislim da mora da se rizikuje sa ovim momcima da bi oni obradovali sve i napredovali. Samo se nikako ne sme dozvoliti da sede na klupi jer to je za njih katastrofa. Džaja je to najbolje radio svi su klinci išli na pozajmice i bivali ozbiljni igrači. Vraćao je jednog po jednog kad su trebali timu i to je prava politika kluba. Omladinskoj školi se mora postaviti pitanje kako to da komšije balte ne svake sezone naprave halfa za prodaju a mi ne možemo sem Vuleta već godinama da napravimo igrače na toj poziciji.

Reply
Napred Zvezdo феб 13, 2017 at 21:30

Slazem se da imamo perspektivu u ovoj trojici koje si nabrojao, ali mi se ne svidja sto Bozovic opet nekome menja poziciju ko je celo detinjstvo igrao na drugoj poziciji (kao sto je to uradio sa Le Talekom, Risticem…), sada je na poslednje dve pripremne utakmice stavljao malog Racica na mesto stopera, a navodno ga svi u klubu vide kao idealnu zamenu za Grujica… Ako vec takva prica kruzi, znaci da mali ima opasan potencijal! Ne bi onda Bozovic trebao da ga sputava na tom putu menjanjem pozicije na koju je navikao i na kojoj se najbolje snalazi…

Reply
dejo феб 13, 2017 at 19:13

Sa tim pristupum koji ti imas treneru Crvene Zvezde Bozovicu ne pise se bojim se dobro Crvenoj Zvezdi u bilo kojoj utakmici a da ne pominjemo Evropske utakmice ,Crvena Zvezda nikad nije igrala bojazljivo Evropu vec naprotiv hrabro su svi igraci Crvene Zvezde igrali ginuli za dres i grb koji nose

Reply

Leave a Comment