Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Волео бих да смо комплетни

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић причао је након победе над Цибоном о проблемима са којима се сусрећу црвено-бели.

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су 21. победу у АБА лиги ове сезоне. У дворани “Александар Николић“ савладана је Цибона резултатом 69:56, а ипак није све прошло у слављеничкој атмосфери.

Наиме, у раној фази меча на повреду се пожалио Милко Бјелица и убрзо је отишао пут свлачионице где се пресвукао још док је меч био у току. Рано је причати о степену повреде, али је јасно да је то разлог за бригу више јер кадровски проблеми муче Звезду већ дужи период. Повреде Стефана Јовића и Огњена Кузмића, онда и Дангубића чији опоравак можда и најдуже траје, затим Ракићевића, Добрића… Све то задаје тешке муке тренеру Дејану Радоњићу, а управо је и то била највећа тема на конференцији за медије након меча са Загрпчанима.

Имали смо претрпан распоред у кратком периоду. Почевши од меча са ЦСКА па надаље. Ми за разлику од других играмо још један меч АБА лиге и то у Скопљу против Карпоша већ у уторак. Све што смо прошли, јер играмо највеће и најбоље такмичење, донело је проблеме који нису мали као што видите.

Пробали смо да изађемо из свега на што безболнији начин. Када смо комплетни ми изгледамо веома добро. Док са друге стране када један фали доноси смањивање квалитета наше игре. Причао сам да ће се ово догађати, а ја мислим да смо доста добро прошли кроз период у оваквим околностима.

Пред овај меч се више размишљало како да почнемо са тренинзима у комплетном саставу. Волео бих да имам све играче на тренингу, а да не кажем да сви могу да тренирају максималним интензитетом макар бар кратак део тренинга – причао је Радоњић готово у даху, а онда направио осврт на утакмицу.

Стекли смо велику разлику и изгледало је да то доноси потпуну контролу до краја. Међутим, одреаговала је Цибона, а ми смо играли са мањком концентрације, што је овог пута можда и очекивано. Ипак, на крају нису успели да нам угрозе победу. Све ово не значи да ћемо играти са мање интензитета прекосутра – истакао је тренер црвено-белих који се потом осврнуо на здравствени билтен.

Дангубић сигурно не путује у Скопље. Доћи ће у Ниш, али видећемо да ли у улози посматрача. Појединци су ишли и преко границе бола у овом мечу и ја на томе честитам својим играчима. Јовић је играо онолико колико је било планирано. Очекујем да у следећем мечу то буде мало више и тако из дана у дан. Видели сте, Бјелица се повредио, а у наредном периоду ћемо видети о чему је реч – истакао је Радоњић и затим наставио:

Мислим да би се доста тога ове сезоне могло анализирати кроз оптерећење које имамо. Рано смо дошли до велике разлике. Свесни смо да екипе долазе растерећене против нас и то је њихова предност јер сваки добар резултат доноси и додатан квалитет. Међутим, ствари су се поставиле тако да смо ми увек фаворити па макар играли са три, четири или пет играча. Вероватно, када бисте дошли на тренинг видели бисте са којим се са све проблемима сусрећемо.

На пиитање о могућем паду форме, Радоњић је изнео своје мишљење:

Био бих јако задовољан да имам све играче присутне на тренингу и да могу да кажем – дошло је до пада форме. То нажалост није случај. И поред бројних повреда успевали смо да нађемо начин да изгледамо и даље добро, а тренутна ситуација је морала једном да се догоди.

Потом је тренер Звезде упитан да ли је лакше играти са црвено-белима у плејофу на две или три повреде. Одговор је био кратак и јасан:

Играли смо и на две и на три, исходи су били исти – закључио је Дејан Радоњић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

zoki Ča bipsi феб 13, 2017 at 22:03

Mislim da su trebali više da igraju Dobrić i Simanić.Rasteretili ti neke igrane a možda bi bili iznenađenje za protivnike.

Reply

Leave a Comment