Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Црвено-бели елиминисани из Купа ЦЕВ

У реванш утакмици осмине финала Купа ЦЕВ,  одбојкаши Црвене звезде поражени су и други пут од немачке екипе Јунајтед Волејс, па су тиме завршили овосезонску европску одисеју: Црвена звезда – Јунајтед Волејс Рајнмајн 0:3 (23:25, 21:25, 19:25). Црвена звезда је имала својих шанси у овом мечу, па се после изгубљеног првог сета у неизвесној завршници, вратила у другом од 12:17 на 20:20, али онда направила две грешке, што су гости знали да искористе и обезбеде пролаз у наредну фазу такмичења.

Звезда је боље отворила први сет, али су гости прешли у вођство серијом од 3:0 (4:5). Црвено-бели су ипак имали минимално вођство на првом техничком тајм-ауту (8:7). Наша екипа је освојила и први поен после паузе, али су Немци потом везали четири поена, па је Кобиљски био приморан да затражи предах (9:11). Звезда одговара са три узастопна поена (12:11), али потом исто чини и гостујућа екипа (12:14). Пред одлазак на други технички тајм-аут, Јунајтед Волејс је стигао до три поена предности (13:16). Уследила је игра поен за поен, па су гости са +3 ушли и у завршницу сета (17:20). Звезда потом осваја два узастопна поена (уз ас Стојсављевића) и прилази на поен заостатка. Ас поен Благојевића доноси нашем тиму изједначење (22:22), али после тајм-аута гостију, немачка екипа стиже до две сет лопте. Јунајтед Волејс је успешно искористио другу, повео у сетовима и стигао надомак пласмана у четвртфинале – 0:1 (23:25).

Волејс је направио серију од 4:0 на самом почетку другог сета, што је приморало Кобиљског да у раној фази сета затражи тајм-аут (1:4). Звезда се брзо резултатски вратила у сет, и ас поеном Гмитровића стигла до изједначења (5:5). Ипак, гости, пре свега добром игром у блоку, поново долазе до осетније предности пред одлазак на прву обавезну паузу у сету (5:8). Звезда је у два наврата стизала на поен заостатка (7:8, 12:13), али није успевала да изједначи реултат. Гости су поново направили серију од 3:0 пред одлазак на технички тајм-аут (12:16). Волејс осваја и први поен после одмора, али Звезда везује три поена након тајм-аута Кобиљског (15:17). Уследио је одличан сервис Гмитровића, и Звезда је поново била на минималном заостатку, а после неколико одличних одбрана нашег тима, Благојевић поравнава резултат (19:19). Звезда је везала две грешке (20:22), што је олакшало посао гостима, који освајају и овај сет, и на тај начин пролазе међу осам најбољих у Купу ЦЕВ – 0:2 (21:25).

Екипе су се смењивале у вођству почетком трећег сета, а наш тим је отишао са минималном предношћу на технички тајм-аут (8:7). Звезда је освојила и прва два поена после паузе (10:7). Серијим од 3:0, Волејс је преокренуо резултат (14:15), али је Звзеда ипак имала минималну предност на другом техничком тајм-ауту (16:15). Наш тим је потпуно стао након тога, па је Волејс ушао са +5 у завршницу сета серијом од 6:0 (16:21). Немачки тим је стигао до шест меч лопти, и реализовао другу – 0:3 (19:25).

Црвено-бели се сада окрећу изазовима у домаћим такмичењима.

Главу горе, момци!

Повезане вести

Leave a Comment