Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда срушила и Берое!

Берое

Кошаркашице Црвене звезда савладале су бугарски Берое 83-81 (19-27, 26-11, 20-18, 18-25), у оквиру 5.кола WABA Суперлиге! Најефикасније су биле Ивана Катанић и Невена Наумчев са по 16 поена.

Црвено-бела серија се наставља! И екипа из Старе Загоре, која је једина нанела пораз у WABA Суперлиги нашем тиму, је поражена у Београду! Седма победа Црвене звезде у низу!

Када у тиму нема Моник Рид, Берое је друга екипа. Иако то почетак није наговештавао, бугарска екипа је серијом 10-0 отворила утакмицу. Црвена звезда је преко капитена Александре Катанић постигла прве поене при истеку трећег минута меча. Звезда је серијом Марије Прље успела да ухвати прикључак, али први период игре припао је тиму из Старе Загоре.

Друга четвртина је у великој мери одлучила победника. Звезда је у серијама топила минус, гошће се нису предавале до средине другог периода, када је Милица Бојовић изједначила на 32-32. Црвено-беле је у предност довела Ивана Катанић, а када су преузеле вођство до краја меча нису испуштале. Мина Ђорђевић је поенима поставила коначан резултат пред одмор, 45-38.

Где су стале у првом, ту су наставиле у другом полувремену Звездине девојке. Серија 6-0, одлична одбрана. Берое је прве поене постигао тек при почетку петог минута трећег периода. Милица Бојовић је у тим тренуцима била непогрешива, а Александра Катанић је донела највећу предност Звезди на мечу, +14 (52-38). Успеле су гошће да се приближе на пет поена минуса, али Ивана Катанић је одвела Звезду у „мирну луку“ везаним поенима.

Тајша Прајс и Келиндра Закери су поново довеле Берое на минус од пет поена, али је Ивана Катанић узвратила истом мером. Невена Наумчев је унела додатну енергију у Звездин тим, везала седам поена и изабранице Драгана Вуковића су одржавале предност од десет поена до два минута пред крај утакмице. Берое је покушао да у последњим тренуцима уведе утакмицу у неизвесну завршницу и серијом од 10-0 се приближио на само три поена минуса. Видели смо пенал завршницу у којој су Звездине девојке биле хладнокрвне и заслужено дошле до великог тријумфа и реванша над бугарским тимом. Иако Берое у тиму има четири интернационалне из САД и континуитет играња на међународној сцени, Звездина деца су показала да наш клуб има светлу будућност!

Најефикасније су биле Ивана Катанић и Невена Наумчев са по 16 поена, Бојовић је додала 15, капитен Александра Катанић постигла је 14 кошева. Код гошћи су се истакле Перкинс и Закери са по 18 поена.

Црвена звезда је сада пета на табели, три бода мање од позиције која води на Фајнал фор и екипе Атлете из Цеља. У наредном, Звезда путује у Словенију, на утакмицу против екипе Триглава, која има исти број бодова као наш тим.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 16 (3ск 5ас), Тешић, Прља 11 (3ск 3ас), Богићевић 5 (1ск 1ас), Зукановић, А.Катанић 14 (4ск 3ас 5укл), Ћирић (2ск), Наумчев 16 (6ск 1ас 1укл), Бојовић 15 (5ск 1ас 2укл), Чубра, Ђорђевић 4 (6ск 2укл), Мишељић 2 (3ск). Тренер: Драган Вуковић.

Повезане вести

Leave a Comment