Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаНајновијеОдбојкаОдбојка

Благојевић пред одбојкашки „вечити дерби“

Одбојкаши Црвене звезде у петак (19 часова) дочекују Партизан у оквиру 16. кола Суперлиге Србије.

Након елиминације из ЦЕВ Купа црвено-беле очекује „вечити дерби“. У првом делу сезоне наши одбојкаши су убедљиво савладали Партизан, који се бори за опстанак у елити, са 0:3, по сетовима 17:25, 16:25, 18:25.

Сигурно је да не можемо ући потпуно растерећено у меч, без обзира што смо благи фаворити у овом дербију. Мада из искуства сви знамо да када је у питању „вечити дерби“ фаворит не постоји. Мотивација за овај меч је увек максимална, како с једне тако и са друге стране. Ривалитет два клуба је велики, без обзира на квалитет и тренутна ситуација на табели сигурно ништа не значи. Биће то веома тешка утакмица, за нас веома битна – изјавио је Александар Благојевић, коректор Црвене звезде, а потом је додао:

После елиминације из ЦЕВ Купа окрећемо се домаћем првенству и Купу. Улазимо у добар играчки ритам, тако да очекујем да из меча у меч све боље играмо и да на свакој утакмици пружимо свој максимум. Верујем да ћемо створити игру која ће нам бити потребна у завршници сезоне – каже Благојевић.

Густ распоред мечева и обавезе у европским такмичењима нису много исцрпиле изабранике Драгана Кобиљског, који ће моћи да рачуна на комплетан играчки кадар.

Једино добро из утакмице против Рајнмајна је то што се завршила после три сета. Наравно да није добро за резултате клуба у Европи и за наш менталитет, али за нашу физичку спрему је сигурно добро. Нисмо се много исцрпили, тако да у дерби улазимо максимлано и физички и психолошки припремљени – закључио је Благојевић.

Утакмица 16. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Партизана на програму је у петак 17. фебруара од 19 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду. Улазнице ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Дејан Рогић и Мирко Јанковић.

Повезане вести

Leave a Comment