Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Партизан изненадио Звезду

У шеснаестом колу Суперлиге, одигран је „вечити дерби“, у коме је Партизан након пет сетова био бољи од Црвене звезде: Црвена звезда – Партизан 2:3 (20:25, 22:25, 25:20, 25:23, 9:15). Звезда је лоше кренула, па се вратила у меч, али одиграла  прилично лоше пети сет. Црно-бели су овом победом ближe плеј-офу, и опстанку у Лиги.

Почетком првог сета углавном се играло поен за поен, с тим што су се пар пута тимови смењивали у вођству. Максимална предност коју је имао неки тим до техничког тајм-аута била је од два поена, коју је имао Партизан (7:9),  а гости су на обавезној паузи у сету имали минималну предност (11:12). Уследила су два везана поена црно-белих, па је Кобиљски морао да затражи тајм-аут (11:14). Звезда је у два наврата везала два поена, чиме је поравнала резултат, па је и тренер гостију Васовић затражио предах (после одличног сервиса Благојевића за 15:15). Партизан је серијом од 3:0 ушао са осетном предношћу у завршницу сета (18:21). Серија је настављена и после тајм-аута Кобиљског (18:23). Тренер црвено-белих је покушавао изменама да разбуди екипу, али предност гостију је била довољна да мирно приведе овај сет крају – 0:1 (20:25).  Црвено-бели су у овом сету направили некарактеристичан број грешака у нападу.

Велика борба се водила почетком другог сета, наша екипа је углавном имала поен или два предности. На техничком тајм-ауту, Звeзда је имала минималну предност (12:11). После успешног напада Гмитровића, Васовић је реаговао тајм-аутом (14:12). Партизан је серијом од 3:0 прешао у вођство, па је и Кобиљски затражио предах (15:16). Гости су продужили серију (15:18), а Звезда је потом везала два поена (17:18). Међутим, Партизан се вратио на +3 (18:21). Црно-бели су стигли до три сет лопте, и искористили другу, чиме су дуплирали вођство у сетовима – 0:2 (22:25).

Трећи сет је боље отворио наш тим, приморавши тренера гостију да већ у раној фази сета затражи тајм-аут (6:3). Звезда је наставила са добром игром, разиграо се и Нејић (9:3). Партизан је потом везао два поена, али се Звезда вратила на +6 пред одлазак на обавезну паузу у сету (12:6). Црно-бели освајају прва два поена после паузе, а серију прекида Петровић изванредним „кувањем“ (13:8). Уследила је игра поен за поен, све док Партизан није везао три поена, што је приморало Кобиљског да реагује тајм-аутом (16:14). Звезда је у завршницу сета ушла са +4 (21:17), a затим стигла и до четири сет лопте. Прву је реализовао Мунћан одличним сервисом за 1:2 у сетовима (25:20).

Црвено-бели су освојили прва три поена у четвртом сету, а потом и додатно увећали своју предност (5:1). Партизан је преполовио разлику (7:5), а после једног дугог поена стигао и на минималан заостатак иако се Благојевић чак три пута невероватно одбранио (10:9). Уследила је грешка нашег тима и изједначење, али је Звезда са два везана поена ипак отишла са предношћу на технички тајм-аут (12:10). Мунћан (блок) продужава серију нашег тима, а изванредна одбрана Јевтића спречила је госте да се поново приближе (15:12). Распламсала се борба Звезда је пропустила прву шансу да се врати на +4, али другу није (17:13). Партизан је још једном успео да преполови разлику (20:18), а потом и да стигне на минималан заостатак (22:21). Звезда је стигла до две сет лопте, а Благојевић је својим 27. поеном на мечу реализовao другу, па је резултат у сетовима био поравнат – 2:2 (25:23).

Гости су одлично започели одлучујући сет, освојивши прва четири поена. Одличан сервис Благојевића омогућио је нашем тиму да преполови разлику (3:5), али је Партизан потом везао три поена и имао великих +5 приликом промене страна (3:8). Црно-бели су продужили серију (3:9). Одржавао је Партизан ову разлику (7:13). да би гости стигли до пет меч лопти и искористили већ прву – 2:3 (9:15). Уследило је велико славље Партизанових играча који су овом победом можда и пребринули бригу око останка у Суперлиги.

Још једном се потврдило да је наша екипа у лошој форми и само се на тренутак видела препознатљива игра црвено-белих, као и да у „вечитом дербију“ не мора ништа да значи тренутна позиција тимова на табели. На тиму је сада да се припреми за одлучујуће борбе за трофеје.

Главу горе, момци!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 2:3 (20:25, 22:25, 25:20, 25:23, 9:15)
Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 180. Судије: Дејан Рогић и Мирко Јанковић. Трајање меча: 115 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шкрбић 1, Јевтић (либеро), Самарџић, Петровић 2, Гмитровић 3, Машуловић 4, Милутиновић 4, Нејић 6, Стојсављевић 9, Мунћан 2, Благојевић 30, Вељовић 1. Тренер: Драган Кобиљски.
ПАРТИЗАН: Буша 19, Сретеновић, Недељковић (либеро), Батак, Ристић 20, Ковач, Драговић (либеро), Величковић 21, Поломац 5, Перишић 7. Нису играли: Скакић и Тасић. Тренер: Владимир Васовић.

Повезане вести

8 comments

Goran феб 18, 2017 at 14:36

Dok god ne naucimo da ovu crnu sektu treba da gazimo uvek kad mozemo nece nam biti bolje. Kada je Zvezda bila u krizi najvecoj u fudbalu franjevci su dovodili sve domace igrace i strance imali i po +20 na tabeli i kidali su se protiv nas u derbiju kao da im to zivot znaci,u kosarci takodje njihov skupi tim sastavljen od mahom stranaca protiv nasih skoro juniora koji se bore za opstanak i igrali su na noz sto se kaze,tako i u rukometu kad smo bili u rasulu pre,u vaterpolu…A mi njih vec nekoliko puta bukvalno castimo da pobede u kosarci i igraju na f4 ABA Lige umesto da ih nema na f4 jedno 2-3 sezone i da se jos vise raspadnu,pa u fudbalu imamo +6 i bolji tim i kukavicka igra u derbiju umesto da ih nabijemo i zavrsimo sve na vreme,pa sada i u odbojci umesto da ih zgazimo sa 3:0 i da idu u drugu ligu koju oni nama prizivaju u svim sportovima mi kuci gubimo od njihovih klinaca…Nema milosti kada se igra protiv njih u bilo kom sportu i bilo kojoj konkurenciji ili uzrastu zapamtite to,kada to naucimo da ih prangijamo bez milosti bicemo daleko najjaci i nece nam niko nista moci…U fudbalu kada protiv njih vodimo sa npr 3:0 kao nekad pre treba ici na petardu da im damo,u kosarci da vodimo +40 treba ici na +50 ako se moze,u odbojci ako se vodi sa 2:0 zapeti svim silama da ne uzmu ni set,u rukometu isto sa sto visom razlikom i u svim ostalim sportovima…Secam se jednom kada smo igrali pre kosarku protiv njih i oni vode sa 20ak razlike i ostalo nekoliko sekundi do kraja i oni nece da tapkaju loptu o parket dok ne zavrsi nego idu da daju kos i to trojku gadjaju jer ima tako rekao onaj bez rominga sto nas mrzi..Znaci protiv njih uvek do poslednjeg daha,do zadnje kapi znoja,to kad budemo praktikovali svescemo ih opet na malene miseve sto su i bili pre…

Reply
igor феб 18, 2017 at 13:42

Ko jos gleda odbojku..

Reply
Столе феб 18, 2017 at 11:47

Људи, да не претерујете мало са нападима на наш тим? Одиграли су лоше, нема ту шта, евидентно је тим у лошој форми, рачунајући и ову, у последњих шест утакмица су победили само у једној. Али зар су заслужили да се толико осује дрвље и камење по њима? Звезда на папиру из године у годину има све слабији тим, јер нема ни великих број спонзора, ни публику, па је логично да опада квалитет. Међутим, Звезда је пет година првак Србије, иако је прошле две године имала слабији тим од главних конкурената. Зашто? Због победничког менталитета, али то само по себи не може да траје довека. Као неко ко пише извештаје са њихових утакмица, и ко је на већини њихових утакмица које играју у Београду, ја не могу да схватим зашто је људима испод части да оду барем на њихове „јаче“ утакмице, којих је можда десетак у сезони. Ко је био на некој утакмици, зна какав је осећај да нпр. Ђердап (који је испадао из Лиге те сезоне) има у Београду више публике од њих (уз дужно поштовање према том клубу).

Уосталом, нико од одбојкаша се не жали ни на шта, и ове сезоне су одиграли неке утакмице за памћење у којима су показали како се игра за Звездин дрес, и мој лични став јесте да је свако њихово блаћење у тренутку када држе сва три домаћа трофеја, и када су пет година прваци, благо речено, глупо. А колико ће трајати успеси Одбојкашког клуба, не зависи само од њих, и што пре схватимо, и покушамо да им помогнемо да истрају, биће лакше и њима и нама.

Толико…

Reply
The Clansman феб 18, 2017 at 00:59

Sad želim da ove prodane idiote Vojvodina počisti i da nijedan set ne uzmu, pa nek nastave da prodaju i dalje, samo napred skotovi.

Reply
Vuja NBG феб 17, 2017 at 22:10

Gledao sam tekmu i mi smo smešni.Gubimo od grobarskih klinaca,sramota.

Reply
Crni Grga iz Mokroga Luga феб 17, 2017 at 21:49

Zvezda mora da prizna da nema tim kao nekada. Pretposlednji raspali Partizan je vodio sa 2:0 i šta su naši momci očekivali? Da im grobari predaju zlatni set. Naši lakrdijaši nisu ni zaslužili da pobede.

Reply
ĐOLE BARI 91 феб 17, 2017 at 21:47

DO KADA VIŠE DA PUŠTAMO OVE KOJI SU SVE URADILI DA NAS UGASE U SVIM SPORTOVIMA ? U KOŠARCI ZBOG PLEJ-OFA, OVO DANAS. KO TO I ZAŠTO RADI ? PA SE PITATE ZAŠTO NEMA NAVIJAČA. SRAMOTA.

Reply
Marko феб 17, 2017 at 21:44

Poraz od Nemaca razumem, od ovih „Indijanaca“ ne razumem… Sramota da se ovako odigra

Reply

Leave a Comment