Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноВечити дербиДомаћа такмичењаКлупска дешавањаНајновијеРукомет

Црвено-бели рукометаши суверено до нове победе у дербију!

Звездини рукометаши суверено до победе у дербију

Рукометаши Црвене звезде убедљивом и сувереном игром савладали Партизан у 83. „Вечитом дербију“ у Шумицама – 34:27 (17:11). Најефикаснији је био Виктор Матичић са 6 голова.

За љубав и за свађу, али и за дерби је потребно двоје, а у рукометном дербију на паркету је постојао само један тим – Црвена звезда!

Од првог секунда Црвена звезда је показала противнику да ће се тешко извући непоражен из „Шумица“, а после уводне серије 6:0, победник је већ био практично познат. Иако су црно-бели у неколико наврата снижавали разлику и агресивном одбраном покушавали да се врате у меч, Звездини рукометаши су били сигурни у својој намери да дођу до нове победе у дербију и до нова два бода.

Александар Бабић је отворио голеаду, наставио капитен и слављеник Дејан Бабић, затим поново Александар Бабић погодио, па голови крила за нокаут противника. Црвена звезда је имала једну прику преко Шотића и неискоришћен седмерац Матичића и за већу предност.

Црвено-бели су константно имали плус од четири и пет голова, Партизан покушавао да смањи минус, али серијом 3:0 и прелепим лобом Андрејевића, Звезда иде на одмор са 17:11.

И у наставку на терену је суверено доминирала Звезда. Држали су црвено-бели плус 6, диктирали темпо меча и имали прилику да потпуно демолирају ривала у неколико наврата и да дођу и до двоцифрене предности. Партизан је преко Бутулије, Јокића и мини серије успео да у 46.минуту дође на 27:24, а онда је уследио одговор црвено-белих и фуриозном серијом 6:0 су сломили „вечитог ривала“ и допли до нова два бода.

Тачку на сусрет ставило је Звездино дете, Спасоје Гачевић „бомбом“ за 34:27, и на тај начин потпуно удаљио Партизан од борбе за плеј-оф, за шта им остаје само сушта теоретска шанса.

Пуне „Шумице“ љубитеља рукомета су имали прилике да виде добру игру Црвене звезде и повратак после изненађујућег пораза у Аранђеловцу.

Виктор Матичић је био најефикаснији са 6 голова, по 5 пута су се у стрелце уписали Кљајић и Мошић. У редовима црно-белих Јокић је постигао 9 голова, Бутулија 7.

У наредном колу Црвена звезда путује у Каћ, на дуел са Југовићем.

Црвена звезда – Партизан 34:27 (17:11)

Београд. Дворана: „Шумице“. Гледалаца: 1.500. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 6 (5), Партизан 6 (5). Искључења: Црвена звезда 16, Партизан 18 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 4, Павловић, Мошић 5, Ћоровић, Продановић 4, Андрејевић 2, Гачевић 1, Љубојевић, Љубеновић (7 одбрана), Шћепановић, Златановић (1 одбрана), Матичић 6 (5), Д.Бабић 3, Кљајић 5, Леовац, А.Бабић 3. Тренер: Ненад Перуничић

ПАРТИЗАН: Јовановић, Јокић 9, Живковић, Стојановић 1, Џамић, Миленковић 1, Милутиновић 1, Пижурица, Ђуричић 3, Трнавац (4 одбране), Стевановић 2, Ивановић 2, Радовић (2 одбране), Бутулија 7 (2). Тренер: Ненад Максић

Повезане вести

1 comment

Goran феб 20, 2017 at 15:22

To momci svaka cast gazite ih svugde i uvek!

Reply

Leave a Comment