Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Најдражи Куп

Тренер Црвене звезде мтс истакао је након освојеног трофеја “Купа Радивоја Кораћа“ да је због свих околности са којима су се црвено-бели сусрели, овај трофеј њему најдражи када су у питању Купови.

Од када је на клупи Црвене звезде мтс Дејан Радоњић је освојио четири “Купа Радивоја Кораћа“. Ипак, како истиче овај освојен 2017. године у нишком “Чаиру“ му је најдражи.

Нимало случајно јер су се црвено-бели сусрели са великим проблемима. Жесток ритам донео је много проблема са повредама. Звезда је у финалу Купа против вечитог ривала наступила без Немање Дангубића и Нејта Волтерса, док су Огњен Добрић и Милко Бјелица стисли зубе и упркос повредама помогли колико је то било могуће.

Резиме – Црвена звезда је опет освојила “Куп Радивоја Кораћа“. Видно уморан, али и задовољан тренер црвено-белих причао је о свим недаћама и успеху који је остварен.

Дејан Радоњић:

Честитам играчима на освајању још једног трофеја. Такође и свима у клубу. Одиграли смо изузетно тежак меч. Дерби је увек нешто што испровоцира да се одигра изнад могућности и изнад бола. То смо урадили вечерас. На почетку нисмо били довољно добри у одбрани, а како је меч одмицао успостављали смо контролу.

На почетку треће и почетком четврте деонице дошли смо до десет поена предности и то успели да сачувамо. Наравно да није било лако. Већ дуже време морамо да правимо прекомпозицију у саставу и то све у жестоком ритму. То се осећало током игре, али није било калкулација. Играли смо до последњег атома снаге и на нашу срећу на крају славили.

Ово нам је 48. меч у сезони. У последњих 15-ак дана је сваки дан стизала нова, нимало лепа, вест за нас. У последњих осам дана смо одиграли пет мечева, а све то уз изостанак Дангубића, Волтерса и Бјелице, који је покушао без тренинга да нам помогне и хвала му на томе. Да не причам да Добрић већ трећи меч игра са фрактуром прста.

Све што се дешавало у последње време учинило је да будемо чвршћи. Није било једноставно пред долазак у Ниш да ћемо све овако успети да урадимо. Први нисам присталица алибија. Било је потребно да момци покажу карактер и они су то урадили.

Надам се да ћемо следеће недеље имати Волтерса и Бјелицу на тренингу. Видећемо колико ће ови напори да се одразе у наредним данима. Већ у четвртак нас чека нови тежак меч.

Због свих околности, ово ми је најдражи Куп. Хвала навијачима који су били фантастични и бодрили нас током читаве утакмице.

Бранко Лазић:

Честитам екипи на првом трофеју у сезони. Утакмица је била изузетно тешка ако се узму у обзир све са чиме смо се сусретали и ми и они. Успели смо све то да пребродимо и да урадимо оно због чега смо дошли – освојимо трофеј.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

Mladen Srbija феб 21, 2017 at 18:37

Bravo Crvena Zvezdo !
Najbolji smo za vek i vekova.
Cuvaj se evropo dolazimo !!!

Reply
dejo феб 20, 2017 at 19:07

Bravo Radonja samo naprijed u nove pobjede i trofeje da povedes kosarkase Crvene Zvezde ,samo naprijed

Reply
zeljko delije bar феб 20, 2017 at 12:28

Bice jos takvih pehara ove godine VELIKI RADONJA….

Reply

Leave a Comment