Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошарка

Радоњић пред Галатасарај: „Не бавим се тиме да ће неко да ме провоцира“

У четвртак од 19 часова кошаркаши Црвене звезде мтс дочекаће екипу Галатасараја у дворани “Александар Николић“. Утакмица је проглашена мечом највишег ризика и биће ригорозних контрола при уласку у халу.

Након освајања “Купа Радивоја Кораћа“ кошаркаши Црвене звезде мтс враћају се евролигашким обавезама. У четвртак од 19 часова црвено-бели ће дочекати Галатасарај у утакмици која је проглашена мечом највишег ризика.

Трагичан догађај и убиство Звездиног навијача Марка Ивковића у Истанбулу, оставио је неизбрисив траг. Због свега тога мечеви са Галатасарајем имају посебну тежину.

Интересовање и за овај евролигашки меч је било огромно. Све карте су распродате у рекордном року, а додатна отежавајућа околност је то што ће у дворани “Александар Николић“ капацитет бити додатно смањен. Мечу ће присуствовати и представници Евролиге, а начин на који КК Црвена звезда може да утиче на безбедност, поред смањеног капацитета јесу и ригорозне контроле приликом уласка у халу.

Подсећамо, Звезда је ригорозно кажњена и то највећом казном до сада у износу од 12.000 евра што је жесток ударац на буџет клуба. Као највећи прекршај наводе се закрчени пролази у дворани на којим представници Евролиге не желе ниједног гледаоца. Поред бројних казни, такође су због наведеног разлога и два случају у процесу.

С тога, КК Црвена звезда мтс апелује на навијаче на фер и спортско навијања. Без убацивање било каквих предмета у терен и уз максимално поштовање безбедносних протокола.

О специфичности утакмице против Галатасараја говорио је и тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић:

“После доласка у Београд и завршетка “Купа Радивоја Кораћа“ настављамо са утакмицама у Евролиги. Следећи противник је Галатасарај. Утакмица против њих од трагичног догађаја у Истанбулу имају посебну тежину и наравно да очекујем да многи елементи који ће бити присутни не буду нешто што ће утицати на квалитет наше игре на терен“, рекао је Радоњић и после кратке паузе наставио:

“Имали смо прилике да већ играмо против Галатасараја од убиства нашег навијача. Он је у том дуелу био значајно квалитетнији и савладао нас, тако да очекујем од њих да као и у том дуелу дођу сконцентрисани и одговорни и спремни на све што их чека. Имају огромно искуство, има играча који су били присутни у том дуелу. Наравно, желимо да и ми искористимо своје искуство из тог периода да бисмо одиграли добар меч“, истакао је стратег црвено-белих који се осврнуо на бројне повреде:

“Излазимо из периода који није био нимало лаган осим чињенице да смо имали пуно проблема с повредама, из меча у меч са скраћеном ротацијом, прекомпозицијом долазимо до најбољих могућих решења да бисмо играли утакмице и дошли до Ниша. То је условљавало додатно оптерећење и посебну пажњу. Згуснути распоред није омогућио да на жељени начин приђемо проблематици која је била присутна због повреда, болести, повратка играча из повреда…

У овом тренутку екипа је у нешто бољем стању, јуче су тренирали и Волтерс и Бјелица, Дангубић је и даље без трчања, Лазић је добио јак ударац у финалу. Имаћемо тренинг,  па ћемо видети каква је ситуација с њим. На све то, јако битно је и може да нам смањи оптерећења која су била присутна, излазак из једног, улазак у нови процес, ново спајање екипе и то све мора да се прође кроз данашњи тренинг, који не може бити тако дуг да све то урадимо“, говорио је Радоњић готово у даху, а потом вратио тему разговора на наредног ривала:

“Противник има огромно искуство и квалитет и потребно је да будемо најбољи као када смо били комплетни. Да ли је то могуће? Не знам, не треба очекивати да будемо толико добри, али надам се да ћемо да се добро припремимо и да ћемо дати максимум. Неће бити лако, они поседују квалитет, искуство и то је нешто што указује на то да нас чека озбиљна и захтевна утакмица. Галатасарај је на почетку кренуо са поразима, па направио промене које су донеле искораке. Победа против Барселоне показује све како треба, да користе потенцијале да буду јако добри на свим позицијама. Потребно је да се уз изузетну подршку навијача потрудимо да изнесемо и овај меч“, завршио је уводно излагање тренер Црвене звезде мтс па су уследила питања новинара.

Прво питање упућено Радоњићу било је око посебне напетости пред овај меч.

“Не бавим се тиме да ће неко да ме провоцира осим кошаркаши, а то једва чекам да се деси. Осим тога, меч који је био захтевнији пре две године је показао да можемо с тога аспекта  да се носимо, организација је била јако добра и не видим ту да има нешто што на тај начин може да произведе нешто“, рекао је, а онда је причао о важности меча:

“Најважнија је она следећа, увек смо под притиском, од првог кола и утакмице против МЗТ-а, не видим ту ништа ново, ни нешто што може да утиче. Треба да се зна само то да изађемо на терен, они буду бољи, савладају нас и то је то. А, што се тиче табеле, не бих да понављам виђења пред почетак сезоне. Ово је изванредно, урадићемо до краја шта урадимо. Желимо да добијемо сваки меч, тако се понашамо, тако се спремамо, изнећемо и ту ситуацију. Ово је лепо време за нас, било је тежих момената“, изнео је своје виђење Радоњић и потом рекао:

“Нису они добили само Барселону, добили су низ утакмица после тог старта. Изгледају драстично боље, изгледају одлично и очекујем Галатасарај високог квалитета, који је кадар да победи свакога у Евролиги. Они су добили 40 разлике Макаби. Четрдесет! То је исто скоро било.
Што се тиче нас, једно је анализа у односу на оно што је било, једно је како смо изгледали у првом мечу, а сада је потпуно друго. Имамо задњих десет дана и све то утиче, не само на нас, већ и на било који тим. Имали смо огромне проблеме и имамо их и даље. Видећемо како ћемо да одреагујемо. Врло тешко је очекивати да ће тим да изгледа добро као када смо били најбољи, играли изванредно… То је нереално. Да ли ће то бити довољно да савладамо Галатасарај? Надам се да – да.“

Повезане вести

2 comments

milos rankovic феб 22, 2017 at 16:08

Kad cujem naseg kapitena muka me uhvati nece biti strasno ako izgubimo,pa bice strasno ako kapiten tako misli sta drugi da misle ima bre sutra da izginete za svaku loptu sto doduse i radite i mi smo ponosni na vas ali od ovih turaka nesmete da izgubite znase zasto DELIJE ce biti sa vama sto kaze nas narod ima da ih nema

Reply
dejo феб 22, 2017 at 14:05

Radonja samo naprijed punom snagom u nove pobjede zajedno sa kosarkasima Crvene Zvezde nije bitno koji je tim u pitanju ,moju punu podrsku imate svi u KK Crvena Zvezda jer je zasluzujete itekako

Reply

Leave a Comment