Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Потписан споразум Зенита и Звезде

Споразум о сарадњи између фудбалских клубова Зенит из Санкт Петербурга и Црвена звезда из Београда потписали су данас председници два клуба – Александар Дјуков, који је и генерални директор компаније „Гаспром њефт“ и Светозар Мијаиловић.

Документом је предвиђено да Зенит и Црвена звезда активно сарађују на свим аспектима припреме, организације и одржавања фудбалских такмичења, укључујући спортска, комерцијална, техничка, и правна питања, као и размену знања и искустава на пољу развоја капацитета за тренинг и усавршавања професионалних фудбалера и омладинаца.

Такође, два клуба су се договорила о заједничком наступу приликом сарадње са фудбалским школама, академијама и представницима фудбалера, као и при решавању питања повезаних са трансферима играча.

Ради што успешнијег спровођења овог Споразума, ФК Црвена звезда и ФК Зенит организоваће заједничке састанке и консултације на свим нивоима, а биће формиране и заједничке радне групе и комисије чији ће задатак бити припрема и потписивање даљих споразума и уговора два клуба. Такође, предвиђено је и организовање пријатељских утакмица, као и хуманитарних турнира.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

LA[K]I феб 22, 2017 at 21:05

Jako mi je drago sto pravimo saradnju sa velikim evropskim klubovima. Treba to da iskoristimo i da profitiramo sa nekim mladim igracem koji ne moze da dobije sansu u Zenitu ili Spartaku (klubovi sa kojima smo u dobrim odnosima regulisanim sporazumima). Pratim rusku ligu, a posebno Spartak i Zenit (njih sam poceo zbog Luneta i drugih srpskih igraca) i znam da oni u svojim B timovima imaju ogroman broj talenata koji nemogu da iskoce u A timove zbog godina. Nrp. nama goruca pozicija desnog beka. Primetio sam u Spartaku igraca po imenu Denis Kutin (23 godine). Igrao je za B tim ranije, a od prosle sezone je u A timu. Cuo sam da ce napustiti klub ako Spartak angazuje novog beka. Mozda bi to mogli da iskoristimo. I on je samo jedan od primera. Imaju oni bas bas dosta talenata. Misim da bi bila steta da imamo ovakve sporazume, a da to ne iskoristimo.

Reply

Leave a Comment