Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Почиње јуниорски турнир Евролиге

КК Црвена звезда мтс организоваће по пети узастопни пут квалификациони Евролигин јуниорски турнир који ће и ове године понети назив по трагично преминулом навијачу Црвене звезде Марку Ивковићу.

лади таленти широм Европе окупиће се у Београду на “Adidas Next Generation“ турниру “Марко Ивковић“. Црвена звезда са поносом организује још један догађај који ће и овог пута угостити осам јуниорских екипа, које ће се на квалификационом турниру од 24. до 26. фебруара борити за место које води на завршни турнир. Како већ традиција налаже у време одигравања сениорског Фајнал фора, најбољих осам екипа у јуниорској конкуренцији наступаће на Фајнал Ејту.

Екипе су смештене у две групе. Групу А чине домаћин Црвена звезда мтс, као и Порше Лудвигзбург, Партизан Нис и Стелазура из Рима. У групи Б се налазе: Мега Бемакс, Макаби Тел Авив, Сарајево Спарс и Праг. Турнир започиње у петак од 10 часова, а на отварању ће играти Црвена звезда мтс и Порше Лудвигзбург. Формат такмичења је такав да се у петак и суботу играју мечеви групне фазе и то у целодневном програму. Прве две екипе из сваке групе одлазе у полуфинале које је заказано за недељу, баш као и мечеви за пласман.

Црвена звезда мтс је домаћин једног од квалификационих турнира и то по пети узастопни пут. У свим претходним навратима црвено-бели јуниори су односили победу и обезбеђивали визу за завршницу. С тога, улога фаворита им се и овог пута додељује.

Ми смо због наших резултата фаворити сваке године, али сада неће бити лако – рекао је тренер јуниора Црвене звезде мтс Слободан Клипа који има прегршт искуства у овом такмичењу, а није згорег подсетити и да је са јуниорима Црвене звезде не тако давно постао и првак Европе.

Јаке су све српске екипе, али морам да споменем италијанску Стелазуру. Веома амбициозна средина, са два српска талентована играча и осам странаца. Покушавају да ојачају лигу и много улажу у младе асове – рекао је Клипа који је потом додао:

Ми имамо проблем, а њега не види само неко ко се није уверио како раде спортске академије у Европи. На овом турниру играо је Гудурић, Јокић такође, тако да се надам да ће неко од ових играча наступити за Звезду у Евролиги, или једног дана у НБА лиги.

Своја очекивања изнео је и капитен црвено-белих јуниора Алекса Ускоковић који је прошле године на истом турниру изборио пласман на Фајнал Ејт у Милану.

Сви који смо били у екипи тада знамо каква је част и колико је битно за афирмацију играча. Неће нам бити лако, али апсолутно смо спремни и верујемо у себе. Желимо већ првог дана да упишемо две победе и да се између осталог реванширамо Партизану за пораз у јуниорској лиги – рекао је Ускоковић.

Подсећамо, сви мечеви турнира играће се у дворани ФМП-а у Железнику. Целодневни програм од раних јутарњих па до касних вечерењих сати одвијаће се у петак, суботу и недељу. Поред одличних мечева које ће све до једног преносити ТВ Арена Спорт, гледаоци ће моћи да уживају и у својеврсном “ол-стар“ такмичењу у закуцавањима и шутирању тројки.

Црвена звезда мтс позива све љубитеље кошарке да виде најталентованије јуниоре које Србија има, али и бројне младе кошаркаше који наступају широм Европе. Подсећамо да је велики број евролигашких, али и НБА звезда прве озбиљније кошаркашке кораке направио управо на Евролигиним квалфиикационим турнирима у Београду и на то смо посебно поносни, као и на то да Црвена звезда годинама уназад поставља стандарде у организацији оваквог догађаја.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

pera феб 23, 2017 at 08:05

Ako klub organizuje ovaj turnir pod imenom Marka Ivkovića onda je logično da mi navijači budemo iznad Galatasaraja i pokažemo da su dlanovi i grla oznad nivoa njih kao kluba i navijača. Dakle odaberimo navijanje a ne nerede protiv njih i tako ih ponizimo za sva vremena. Neka sami vide protiv kakvog, velikog kluba igraju i uz to dobiju šamar za sva vremena. Prosta može biti svaka gnjida ali pametan i svestan situacije samo onaj ko joj je dorastao. Idemo Zvezda.

Reply

Leave a Comment