Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Пораз након девет узастопних победа

Кошаркашице Црвене звезде поражене су у Крању, од Триглава 68-58 (17-18, 15-9, 21-8, 15-23), у оквиру 6.кола WABA Суперлиге. Најефикаснија је била Марија Прља са 12 поена.

Две утакмице у два дана и дуго путовање до Крања било је превише за Звездине девојке, које су поражене од Триглава у утакмици без такмичарског значаја.

У првој деоници видели смо изједначену борбу. Након почетних поена Аиде Калушић, црвено-беле су повеле и до средине четвртине имале предност, када су домаћи серијом 7-0 преузеле вођство. Црвена звезда је узвратила истом мером, да би Уршка Зиберт тројком у последњем нападу поставила 17-18.

Велика борба виђена је у другом периоду. Кош за кош, ниједна екипа није успела да се одлепи и да створи већу предност, када је мини серијом 5-0, Триглав успео да обезбеди вођство за полувреме.

Трећа четвртина је пресудила победника. Триглав је искористио умор Звездиних кошаркашица, наставио серију са краја првог полувремена тројком Калушић, укупно 14-0, и стигао до 41-27. Прља је тројком прекинула серију домаћих, али уследила је нова, 12-0, која је испоставиће се, и одлучила победника у Крању. Звезда је била без коша 4 минута.

У последњих 10 минута, велики напори нашег тима да се врати у меч, међутим Триглав је константну двоцифрену предност. У последњих два минута меча, Звезда је серијом 8-0 са линије за слободна бацања успела да смањи минус на 8 поена, а коначан резултат поставила је Ребека Абрамовић у последњим секундама меча.

Марија Прља је била најефикаснија са 12 поена, Мина Ђорђевић је постигла 11. У редовима Триглава и на мечу је била Аида Калушић са 21 кошем, 12 је додала Николина Софрич.

Остала су још два кола до краја Суперлиге, у наредном колу Звезда дочекује екипу Плеј Оф Ултра из Сарајева.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 7 (2ас), Прља 12 (2укл), Богићевић 7 (2ск 2ас), Зукановић, А.Катанић 4 (2ас 4укл), Ћирић 4 (2ск), Наумчев 7 (3ск 3укл), Бојовић 6, Ђорђевић 11 (4ск), Мишељић (4ск). Тренер: Драган Вуковић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment