Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Посебна победа против Галатасараја

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су још једну изузетну победу у Евролиги, тринаесту ове сезоне, против екипе Галатасараја резултатом 77:58 (20:17, 28:12, 16:13, 13:16). У препуној дворани „Александар Николић“, најефикаснији били су Бранко Лазић са 17 и Огњен Кузмић са 16 поена.

Фантастичну утакмицу одиграли су црвено-бели и у још једном европском спектаклу успели да савладају турски Галатасарај 77:58. Од почетка до краја меча, сјајном одбраном и паметним нападом, изабраници Дејана Радоњића доминирали су паркетом и на крају забележили 13. тријумф након 23 одиграна кола.

На изузетно посећеној конференцији за новинаре, тренер Црвене звезде, Дејан Радоњић, похвалио је игру свог тима и додао да је јако задовољан оним што је српски шампион урадио до сада у Евролиги.

Одиграли смо један добар меч, генерално. Такмичарски јако добар. На старту Галатасарај је на наше добре ствари одговарао такође добрим, међутим подизали смо дефанзивни квалитет и тиме добили самопоуздање како би градили резултат у наставку меча. Наравно да је утакмица имала велики и посебан значај што нам је био мотив више да одиграмо боље вечерас против Галатасараја. Из неке жеље да стално будемо добри, без обзира на изостанке једног, два и више играча, увек дајемо све од себе. Упркос свему томе, вечерас смо били јако добри и дошли до 13. победе. Честитке играчима и навијачима и подсећам још једном, веома посебна победа вечерас против Галатасараја.

Потом се тренер Радоњић осврнуо на игре тима у ситуацијама када је велики број играча био повређен и колико је значио трофеј у Купу пре пар дана.

Ви можда то видите тако, али ја другачије гледам, тако да је питање форме у тренутку где шест играча не функционисе, ирационално је причати о томе. Јесмо у тим ситуацијама налазили решења, па изгледа као да можемо све да издржимо, али то не иде тако. Рекао сам пред почетак меча да ћемо после добрих игара у Купу јако ући у меч на начин који нам може донети стабилност у игри. Што се тиче похвала играча, нисам ја шкрт по том питању, само је питање где их хвалим и где их критикујем.

Јако сам задовољан шта смо све урадили до сад у Евролиги. Сећамо се на разлиците начине шта се причало на почетку сезоне, наша размишљања остају иста, имамо приоритет опоравка пред наредне мечеве и видећемо шта ће донети наставак сезоне – закључио је Радоњић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

4 comments

zeljko delije bar феб 26, 2017 at 20:51

Hvala stari…pozdra….imacemo veliku prednost….

Reply
zeljko delije bar феб 24, 2017 at 19:40

….ljudi nevezano za nas…gledam ove srde igraju sa zadrom.Ne volim uje ali ih tako pokradose…to je katastrofa.Hoce li mi neko reci kako se igra u play offu aba lige …kako ide prvi sa cetvrtim i drugi sa trecim….jeli tako…Pozdrav Delije

Reply
Goran феб 25, 2017 at 14:39

Da igraju prvi protiv cetvrtog,drugi protiv treceg. Prvi i drugi imaju prednost domaceg terena i igra se na 2 dobijene utakmice a finale se igra na 3 dobijene. Zvezda ce imati prednost ako prodje dalje i u finalu. Pozzz…

Reply
zeljko delije bar феб 24, 2017 at 15:33

Dejo majstore pa ti si bog….SAMPIONI….Idemo dalje

Reply

Leave a Comment