Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

АНГТ: Звезда демолирала Партизан

Јуниори Црвене звезде мтс савладали су вршњаке Партизана резултатом 85:56 (21:17, 21:13, 23:10, 20:16) и на тај начин обезбедили пласман у полуфинале квалификационог турнира за јуниоре.

Након победе над Лудвизбергом, јуниори Црвене звезде мтс остварили су и другу победу у групи А “Adidas Next Generation“ квалификационог турнира Евролиге. Звезда је била боља од вршњака Партизана резултатом 85:56 и на тај начин обезбедила пласман у полуфинале турнира.

Од почетка утакмице, Звезда је контролисала ритам. Нешто слабија контрола дефанзивног скока коштала је црвено-беле да не направе већу разлику. Када је тај сегмент поправљен у другом периоду, Звездина предност је расла па се на велики одмор отишло са двоцифреним вођством црвено-белих (42:30)

Одличан приступ игри у наставку и изузетна одбрана на почетку трећег периода правили су разлику у корист црвено-белих јуниора. Алекса Ускоковић је одлично контролисао ритам утакмице, а велика борбеност целог тима се исплаћивала. Партизан је за седам и по минута игре постигао само три поена, а црвено-бели 17. Серијом 17:3 стечена је недостижна разлика (59:33) и остатак меча је био рутина.

Ускоковић који је за три деонице постигао 22 поена, отишао је на заслужени одмор. Где је он стао наставио је Вук Ђорђевић који је био други најефикаснији актер утакмица са 16 поена. Такође, треба истаћи податак да је свих 12 јуниора Црвене звезде мтс добило прилику у овом мечу и сви су се уписали у стрелце.

Звездини јуниори настављају такмичење у суботу од 14 часова када ће играти трећи меч у групи А против СтелаАзуре из Рима.

Црвена звезда мтс:Лакић 5, Ускоковић 22, Живановић 3,Радаковић 4, Бубања 4,Момиров 6, Ђорђевић 16 (7ск) ,Симовић 8 (11ск) ,Томашевић 2, Стајчић 2, Пауновић 10 (10ск), Илић 3.

Текст на сајту СД

Повезане вести

5 comments

Boban феб 25, 2017 at 15:45

Još jedna pobeda: Crvena zvezda MTS – Stellazzurra Rome 77:62

Reply
Goran феб 25, 2017 at 14:36

Bravo gazi purgere!

Reply
Србин са Космета феб 25, 2017 at 15:31

Мислим да су Ускоковић,Ђорђевић и Момиров перјанице ове генерације.Момци срећно до првог тима наше Звезде!

Reply
Loki феб 25, 2017 at 17:24

Na zalost nema od toga nista!!! I pored sjajnih rezultata prvog tima i Radonje kao trenera, moramo priznati da postoji jedan veliki nedostatak: a to je sto mladi ne dobijaju sansu iako su vanserijski talenti! Jedan Real, ciji je budzet samo za dovodjenje gotovih igraca oko 13 miliona dolara, nasao je prostor za Luku Doncica koji vec uveliko briljira i cesto resava(!) utakmice u Evroligi, a tog istog Luki nas Voja Stojanovic pre godinu i po dana pravio je smesnim i ponizenim… A gde je sada Voja? Da li ga se jos iko seca? Otisao je u Italiju, zato sto u Zvezdi nisu hteli da mu garantuju da ce igrati makar po 5 minuta…Simanica izgleda ceka sudbina Tejica, a Radanov igra treceg pleja u FMP??! A tog istog Radanova ti isti Spanci proglasavali novim belim Medzikom Dzonsonom…kao sto su i nasi i strani strucnjaci za Voju Stojanovica rekli da je novi Bodiroga, jer moze da igra sve od jedinice do cetvorke…

Reply
Србин са Космета феб 25, 2017 at 19:04

Пре две недеље Воја је решио кошем у последњим секундама утакмицу свог тима у Италији.Сећаш се и Ристића,он није желео да чека и погрешио је.Уздам се у Раданова,пошто гледам сваку утакмицу ФМП-а и мислим да ће,као и А.Аранитовић,кад се опорави бити одличан играч.Свакако да је штета што не играју више

Reply

Leave a Comment