Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

АНГТ: Црвено-бели у финалу!

Јуниори Црвене звезде мтс поново у финалу јуниорског турнира Евролиге АНГТ Марко Ивковић, након победе над италијанском екипом Стела Азура.

Јуниорски тим КК Црвена звезда мтс пласирао се у финале квалификационог турнира АНГТ Марко Ивковић 2017 у Београду, пошто је и у трећој утакмици своје групе славио, овога пута након Порше Лудвигзбурга, Партизана, у суботу је савладана и екипа Стела Азура са 77:62 чиме су изабраници тренера Слободана Клипе изборили ново финале и шансу да се боре поново за одлазак на завршни турнир Евролиге.

У трећој утакмици суботњег програма пред 400 гледалаца у дворани у Железнику, црвено-бели су попут мечева у петак, агресивном игром, постепено градили предност на старту утакмице. Након прве деонице било је 22:17, а уз идентичан нападачки учинак у другој деоници, и 18 примљених поена, на велики одмор отишло се при резултату 44:35.

У првом полувремену истакли су се Стефан Момиров са 11 и Алекса Ускоковић са 9 убачених поена, док је Ранко Симовић после 15 минута у игри, уз 6 поена имао и 6 ухваћених лопти.

У другом полувремену, црвено-бели који су пред суботњи меч имали 2-0, а Лудвигзбург и Стела Азура по 1-1 у победама, нису желели ништа да калкулишу, и поред чињенице да их је и пораз са одредјеним бројем поена водио у финале, већ су наставили у истом ритму и са максималних 3-0 у групи, уз велико самопоуздање, чекају финалну утакмицу која је на програму у недељу од 17 часова у дворани ФМП Железник уз директан пренос на ТВ Аренаспорт.

Црвена звезда мтс: Лакић 5, Ускоковић 12, Живановић 2,Радаковић 4, Бубања 6, Момиров 17, Ђорђевић 7, Симовић 8 + 8 ск, Томашевић 7, Стајчић 1, Пауновић 8, Илић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Pera феб 26, 2017 at 13:37

Utakmica sa Megom će biti veoma, veoma neizvesna. Mislim da je MEga pod obručima dominantnija. Ne stegnu li klinci reket i počnu da zatvaraju bolje i kupe lopte skokovima teško će dobiti Megu koja ima petorku koja je iskusnija od naše. Ovo treba lomiti kao PArtizan celim rosterom i tempom. Ne treba zaboraviti i da je Vukojičić iskusniji trener što je prednost u ovakvim utakmicama.

Reply

Leave a Comment