Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

АНГТ Марко Ивковић : Навика! Звезда поново прва!

Јуниорска екипа Црвене звезде мтс поново на завршном турниру Евролиге, победом у финалу над екипом Меге 74:61. Завршни турнир у Истанбулу средином маја. Алекса Ускоковић МВП турнира.

Јуниори Црвене звезде поново су обезбедили завршни турнир Евролиге пошто су на квалификационом турниру АНГТ „Марко Ивковић“ 2017. победили у великом финалу вршњаке из Мега Бемакса – 74:61.

Пред 1700 гледалаца у дворани у Железнику екипа Слободана Клипе фуриозно је отворила утакмица и после првих десет минута захваљујући сјајним ролама Ускоковића и Момирова имала предност од 28:8. Током друге деонице предност црвено-белих расла је до максималних +29, али је екипа Меге Бемакса успелада да ухвати прикључак са три напада са по три поена, па се на велики одмор отишло са предношћу од 20 поена за екипу Црвене звезде мтс.

У трећој четвртини великом серијом екипа Меге стигла је до заостатка од 9 поена, али је у тим тренуцима млади кадет Пауновић преузео одговорност и одбио све налете гостију.

Црвена звезда мтс је успоставила своју игру и ухватила ритам у оследњој четвртини и седми пут узастопно осигурала место на завршном турниру.

Најефикаснији у екипи Звезде био је Вук Ђорђевић који је убацио 21 поена, имао пет скокова и четири асистенције, а пратио га је Алекса Ускоковић са 20, пет скокова и шест асистенција, док је најпријатније изненађење финала млади Зоран Пауновић уз 15 поена имао и 4 украдене лопте и 4 скока.

У тиму Владе Вукоичића истакао се Грузин Гога Битадзе са дабл-дабл учинком – 21 поен и 18 скокова.

На путу ка финалу квалификационог турнира „Марко Ивковић“ у Железнику црвено-бели су пре Мега Бемакса савладали Лудвигсбург (79:57), Партизан (85:56) и Стелазуру из Рима (77:62). Алекса Ускоковић је проглашен најкориснијим играчем турнира, док се у најбољој петорци турнира налази и Зоран Пауновић

Завршни турнир у Истанбулу одржава се у време кад и фајнал-фор за сениоре, а поред Црвене звезде мт:с пласман су до сада обезбедиле екипе Барселоне, Жалгириса и Реал Мадрида.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Petar феб 27, 2017 at 10:30

Zoran Paunovic. Zapamtite ga…

Reply
pera феб 27, 2017 at 08:24

Spoljni igrači odlični. Mnogo više pažnje posvetiti stvaranju centara. Nedostaje visina u reketu a i postavljanje i zagradjivanje centara koji su tu. Od Bubanje, Radakovića i Stajčića očekujem veći rad od ostalih igrača. Moraju da zaključaju reket. Pokazalo se na turniru da TIM uvek pobedjuje iako je u Megi bilo par domininatnijih visokih igrača. Ne smemo da malo dobijamo od centara u proizvodnji igrača.Godinama unazad dobili smo samo Ristića i Jankovića. Nekako je utisak da više i kvalitetnije radimo sa nižim igračima. Obeležje srpske košarje dobar rad i produkcija upravo centara.

Reply

Leave a Comment