Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеРегионална лига

Звездина симултанка против Олимпије

Кошаркаши Црвене звезде забележили су 23. победу у АБА лиги убедљивим издањем против љубљанске Олимпије у „Пиониру“, 88-67 (36-22, 16-12, 25-15, 11-18)! Најефикаснији је био Ракићевић са 14 поена.

Иако веома ослабљени и у овом сусрету, одсуством Стефана Јовића, Немање Дангубића и Марка Гудурића, од самог старта су изабранице Дејана Радоњића кренули фуриозно да остваре нови тријумф. Била је ово прилика да играчи са мањом минутажу добију прилику, коју су према показаном, и искористили.

Серијом 12-0 су црвено-бели отворили и затворили меч. Већ тада се питање победника решило, што је и тренер гостију рекао на конференцији за медије после меча. До краја првог периода, Звезда је имала двоцифрену предност, коју је одржала и повисила до краја меча, (36-22).

Остатак меча донео је Звездину рутинску игру и одмарање битних играча за наредна искушења. Тренер Дејан Радоњић је распоредио минутажу. Највише времена на паркету провео је Петар Ракићевић, који је узвратио тако што је био и најефикаснији. Двадесет секунди мање од Ракићевића на паркету је био Добрић. Квартет је провео 19 минута (Џенкинс, Симоновић, Бјелица и Симанић), док су Кузмић и Томпсон одиграли по 13 минута.

Трећа четвртина донела је и неколико сјајних потеза, закуцавања, лепих асистенција и +30 за Звезду (77-47). У последњих 10 минута Олимпија је успела да смањи Звездину предност и да се врати кући са „пристојним поразом“.

Петар Ракићевић 14 поена, Нејт Волтерс 12 уз 8 асистенција, Бориша Симанић 11 поена. У редовима Олимпије истакао се Јанковић са 16 поена.

Чарлс Џенкинс је своју 200. утакмицу у дресу Црвене звезде завршио са 8 поена.

Проблем је нова повреда, Марко Гудурић се повредио пред сам меч, па је у свлачионици пред излазак на паркет одлучено да не игра. А следећа утакмица је на програму за три дана, Бамберг стиже у „Пионир“.

24.коло, АБА лига

Црвена звезда мтс – Унион Олимпија

Београд, дворана: „Александар Николић“.
Гледалаца: 3.135
Судије: Драгојевић, Митровски, Краљ

Црвена звезда мтс: Волтерс 12 (8ас), Томпсон 6, Митровић 2 (3ас), Лазић 8 (2ск 3ас 4укл), Симанић 11 (2ск), Добрић 6 (3ас), Симоновић 6 (2ск), Ракићевић 14 (5ск 2ас 2укл), Џенкинс 8 (2ск 2укл), Кузмић 4 (6ск), Бјелица 11 (3ск). Тренер: Дејан Радоњић.

Унион Олимпија: Барбарић 6, Стрмчник, Бубнич 7, Пелко, Милошевић 14, Јанковић 16, Џеферсон 12, Јурчек, Хроват 12, Јанежич. Тренер: Гашпар Окорн.

Повезане вести

5 comments

zeljko delije bar феб 27, 2017 at 23:45

…slazem se…ali evo i problena pred Bamberg.Guduric i Jovic povruhedjeni ali se nadam da ce uz boziju pomoc ozdraviti do cetvrtka….

Reply
pera феб 28, 2017 at 18:34

Ova utakmica se druže ne propušta zbog prehlade. Batalite vi glumu patlidžanosa. Oni bi da omalovaže sve poraze od Zvezde. Ovi momci su profesionalci i oni uvek igraju bitne utakmice. Utakmica sa Olimpijom je pokazala da se na klince mora računati, da se njima do kraja ABA lige daje stalno šansa kako bi napredovali jer sumnjam da mi naredne sezone možemo zadržati ovaj sastav. Biće odlazaka jer se kvalitet plaća a mi realno nemamo ta sredstva da zdržimo neke igrače. Dakle šansa za pre svega Rakićevića da proigra na pleju, očito je da dečko sa korekcijama koje samo Radonja može da napravi može biti dobar plej. Njega samo treba terati da sprovodi ideje koje zamisli počinjanjem napada. Vodio je igru u Metalcu može on to. Ima brzinu, solidnu odbranu, samo mora da više i brže razmišlja kad je lopta kod njega i biće igračina. Simana, pokazao da šut nije problem ali i želju da igra odbranu. Mora, dakle mora da se posveti vežbanju ulaza, da prodire kroz odbranu jer ima predispozicije za to i da je uvek na skoku. Ako ne naredne a ono one tamo godine očekujem da bude jedan od najboljih igrača u Evropi na svojoj poziciji. Mislim da će više igrati na trojci nego na četvorci. Dobrić izuzetan pokazao da je već deo rotacije. Ima sve što je potrebno samo to treba unapredjivati stalno. Očekujem od momaka u FMP pre svega od Radanova, Lazarevića i Boldena da koriguju nedostatke i već naredne sezone budu ozbiljne opcije u Zvezdi. Voleo bih da ako Jovke ode na pleju vidim Radanova i Rakićevića normalno u ozbiljnim ulogama jer su oni budućnost i Zvezdine i Srpske košarke. Igrači iz ABA koji bi nama bili interesantni za narednu sezonu, Jaramaz, Janković, Ilić iz Budućnosti.

Reply
dejo феб 27, 2017 at 23:33

Vjerujem da su svi kosarkasi Crvene Zvezde odigrali jer zajedno sa Radonjom su dobitna kombinacija samo treba uzet Boldena cini mi se da se tako preziva zbog jacine u reketu uz Ostina njega treba malo kasnije ubacit u prvi tim ĶK Crvena Zvezda

Reply
zeljko delije bar феб 27, 2017 at 19:34

…odigrano sa 30%snage….svi dobri,u zadnjoj cetvrtini sut.trening….Bravo Radonja dao si minute mladjima….

Reply
Србин са Космета феб 28, 2017 at 14:12

Апсолутно се слажем са твојим мишљењем.И у преосталим утакмицама АБА лиге треба више да играју Симанић,Добрић,Волтерс,Ракићевић,и требало би дати шансу Ускоковићу,Момирову,Ђорђевићу да осете сениорску кошарку

Reply

Leave a Comment