Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић пред Бамберг: Додатним искораком до победе

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић пред утакмицу 24.кола Евролиге са немачким Бамбергом.

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у четвртак екипу Бамберга у утакмици 24.кола Евролиге.

Нова важна европска утакмица за црвено-беле игра се у дворани „Александар Николић“ у четвртак од 19 часова. И ова утакмица има епитет „високог ризика“ па је клуб пустио у продају мањи контигент улазница, које су распородате у среду.

Пред долазак шампиона Немачке, тренер Дејан Радоњић имао је доста кадровских проблема, подсетимо, меч са Олимпијом у понедељак нису играли Дангубић, Јовић и Гудурић. Ситуација није идеална, али је према речима тренера боља, пред још једно тешко искушење за црвено-беле“:

Бамберг је најбољи немачки тим, дуго година, осим у тренутку када је Бајерн пре три сезоне прекинуо ту њихову доминацију. То је клуб са стабилношћу, улагањима, који је одличан и у Евролиги. Бамберг има одличног тренера, играче са квалитетом и великим искуством, који у овогодишњем формату Евролиге и играма који је показао реално требало да буде и на бољој позицији. Имали су ситуације када су малтене на једну лопту или директно на једну лопту губили и сав тај квалитет игара у скоро свим утакмицама нису валоризовали кроз још већи број победа или у позицији, која би их довела у круг у којем смо ми сада.

У систему игре који постоји они имају значајан квалитет, потребно је да тај квалитет игре који развијају да им не дозволимо да добром игром узму ствари у своје руке, неће то бити лако, али трудићемо се да дођемо у такву позицију„.

За меч са Бамбергом први тренер Црвене звезде мтс неће моћи да рачуна на Немању Дангубића, ситуација са Марком Гудурићем и Стефаном Јовићем је боља него што је била у понедељак. Ипак, Радоњић упозорава…:

Ситуација је нешто боља што се тиче играча Гудурића и Јовића, наравно видећемо колико ће они реално моћи да помогну. Дангубић је почео са нешто јачим тренинзима, па бисмо за десетак дана могли да га очекујемо у тиму. Амбијент ме подсећа на неке моменте који се дешавају не само ове, већ и претходних година. У тренуцима у којиима се играју мечеви у којима победе и порази доводе до неких анализа, па се она намеће подсећање на меч са Жалгирисом, где се такође сматрало да би било реално да добијемо, а Жалгирис победио много бољом игром од нас. То нам је показало да се није десило нереално и та искуства морамо да ставимо у функцију и осим нас и други размишљају слично. Не зато што нисмо жељни победе, већ зато што и резултати доносе различте моменте и све те прогнозе могу да се анализирају, али ми смо генерално најбољи сведок лоше процене на самом старту сезоне.

Веома ценим Бамберг, поштујем их, нисмо на нивоу својих најбољих иуздања и зато морамо да направимом додатне искораке индивидуално и колективно и да у сјајном амбијенту дођемо до још једне победе„.

Капије дворане „Александар Николић“ отварају се у 16.30 часова, а меч ће директно преносити ТВ „Спортклуб“.

Повезане вести

1 comment

dejo мар 2, 2017 at 14:43

Idemo samo naprijed na pobjedu Crveno bijeli kosarkasi kao sto vi znate

Reply

Leave a Comment