Moja Crvena Zvezda
ВажноИсторијаНајновијеФудбал

Звезда на рођендан поразила Реал

У тексту који је објављен јуче, подсетили смо се Звездине статистике када су утакмице које су игране у месецу марту у питању.

Март јесте Звездин месец, али када се ради о Звездином рођендану, свима је у сећању најпре утакмица у којој су се састали Црвена звезда и Реал из Мадрида. Те 1987. године, одиграна је прва од две утакмице четвртфинала Купа европских шампиона између српског и шпанског представника.

На Звездином стадиону се по изузетно хладном времену окупило 95.000 навијача. Екипу је са клупе предводио Велибор Васовић, а Црвена звезда је наступила у саставу: Стојановић, Кривокапић, Радовановић, Брачун, Елснер, Јанковић, Ђуровић, Б. Ђуровски, Цветковић, Стојковић, Мркела.

Црвена звезда је повела већ у 7. минуту голом Бошка Ђуровског, а на 2:0 повисио је Жарко Ђуровић у 12. минуту. Био је то невероватан почетак утакмице, минути током којих гости из Мадрида „нису знали где се налазе“. До краја првих 45 минута игре, Бора Цветковић је успео још једном да затресе мрежу, те се на полувреме отишло при резултату 3:0 за Црвену звезду!

Након завршетка утакмице, многи су говорили да је тим из Београда требало да постигне још неколико голова, али то се, нажалост, није догодило. Хуго Санчез је у 66. минуту смањио на 3:1, а нову ерупцију одушевљена изазвао је пенал за Црвену звезду који је досуђен у 83. минуту. Прецизан са беле тачке био је Милан Јанковић, и деловало је да ће Црвена звезда у Мадрид понети предност од чак три гола. Нажалост, у 87. минуту досуђен је једанаестерац и за Реал, те су се гости кући вратили са „прихватљивих“ 2:4. Испоставиће се, касније, да ће Реал бити тај који ће проћи у полуфинале, јер су у реваншу успели да славе победу од 2:0.

Ова велика утакмица је, упркос поразу у реваншу, свима остала у памћењу, јер је Звезда на свој рођендан успела да савлада најтрофејнији клуб у Европи. Један од актера овог меча и уједно стрелац првог гола Бошко Ђуровски, одлично памти ову утакмицу. Његово подсећање можете преслушати и у емисији „Легенде Маракане“.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Ing.Milos Djonovic мар 3, 2017 at 07:34

Bilo je prohladno.Dosao sam iz Sloveniji u posjeti sestri koja je tu studirala medicinu.Stajali smo u prvim redovima juznog dijela stadiona.Ispred nas je bio gol sa spanskim golmanom.Crvenobijeli su imali uspjesan i brz pas.Nije mi poznato da je koji tim dao u jednom ili tacnije dao klubu od ugleda tri gola odnosno vodio sa tolikom razlikom.Vasovicu sam iz Ljubljane predlagao saradnju medjutim on se je iznenadio i nije pristao.Bio sam spreman otici na nekoliko uzakmica vani i kazati neke svoje utiske.Mislimo da je trebalo da timom raditi vise na samopouzdanju.Pozdravljamo.

Reply

Leave a Comment