Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда се одбранила за велику победу!

Црвена звезда је забележила велики и веома важан тријумф у Евролиги. У 24. колу, наша екипа је савладала Бамберг са 74:60 (17:9, 26:20, 13:14, 18:17) и дошла до 14. победе, чиме се значајно приближила пласману у четвртфинале.

Звезда је водила од самог почетка утакмице, гости нису ни у једном тренутку стигли ни до изједначења, а сем у првих пет минута, нису дошли до заостатка мањег од 7 поена. Наш тим је у трећем периоду стекао невероватних 25 поена предности, али је онда уследио велики пад, који је резултирао серијом Немаца од 17:0 крајем треће и почетком четврте деонице, што је мало забринуло навијаче, али не и екипу и стручни штаб, па су црвено-бели сјајном енергијом Џенкинса, Гудурића и Симоновића у финишу утакмице повећали разлику до +14.

У поменутом кризном периоду осетило се одсуство Стефана Јовића, који, као и Немања Дангубић, није био део екипе вечерас, али је тим смогао снаге да приведе крају оно што је великим залагањем урадио у првом делу меча.

Звезда сада има скор 14:10, са којим се налази на 6. месту, док је изнад ње Панатинаикос са истим бројем победа, али и утакмицом мање. Наш тим следеће две утакмице игра у гостима – у Милану и Мадриду.

24. коло Евролиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – БАМБЕРГ 74:60 (17:9, 26:20, 13:14, 18:17)

Хала: Александар Николић
Гледалаца: 5 783
Судије: Христодолу, Перуђа, Овинов

ЗВЕЗДА: Волтерс 5, Томпсон 7, Митровић 8, Лазић 3п, 3ск, 1ас, 4укл, Симанић, Добрић 3, Симоновић 13п, 9ск, 2укл, Ракићевић, Џенкинс 18п, 2ск, 4ас, Гудурић 12п, 3ск, 4ас, 3укл, 6изгл, Кузмић 2, Бјелица 3

БАМБЕРГ: Козер 21, Мели 7, Зизис 9, Николић 9, Штајгер, Тајс 2, Ло 2, Веременко, Милер 3, МекНил, Хекман 7, Радошевић

Звезда је сјајно отворила утакмицу, повела са 8:0, али су гости узвратили са 7 везаних поена и вратили се у меч. Ипак, наш тим је одиграо сјајну одбрану, додао гас и до краја првог периода утакмице стигао до 17:9. У другој четвртини, Бамберг је „припретио“ и смањио на 21:15, али је онда уследила невероватна серија нашег тима, крунисана тројкама Гудурића и Симоновића, за великих +18 (33:15). Немци су до великог одмора два пута успели да смање на 12 поена заостатка, али не више од тога. И поред тројки Козера и Николића у последњем минуту, Томпсон је завршио први део меча поенима, за 43:29.

Остаје жал за непризнатом тројком Добрића, уз звук сирене, на крају прве четвртине.

Након 20 минута, Симоновић је сакупио 11, Гудурић 8, а Томпсон, Волтерс и Митровић по 5 поена. Само Кузмић и Лазић од играча који су били на терену нису постизали поене.

Изостанак Стефана Јовића није се осетио у квалитету игре и резултату, али је занимљиво да је наш тим имао неуобичајено мали број асистенција за 20 минута, свега 6.

У трећој четвртини, виђена су два потпуно различита дела. Прво је Звезда за седам минута серијом 13:2 дошли до великих 25 поена предности, а Немце оставила без икаквог решења, да би гости ипак у последњих 180 секунди направили велику серију (12:0) и вратили се на -13.

И у последњој четвртини, црвено-бели су наставили са лошом игром. Од 05:07 до краја трећег дела и поена са пенала Митровића, и резултата 56:31, наш тим није успео да поентира, све до 06:48 пре краја утакмице и коша Џенкинса. Звезда је два пута стизала до +12, али су гости погађали тројке у серијама и успевали да одрже благу неизвесност.

Ипак, шут гостију је морао стати, што се и десило, па су црвено-бели у финишу поново направили серију поена и славили релативно убедљиво.

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (18:17)

Гости су последњи период отворили са нових пет везаних поена, чиме су смањили на свега осам поена заостатка у 33. минуту, па је Радоњић затражио минут одмора. Звезда није успевала да погоди ништа готово девет минута. Коначно је након осам минута наш тим погодио, преко Џенкинса, а потом и преко Гудурића, за „безбедних“ +12. Ипак, Бамберг је почео да погађа тројке и поново прети, да би Џенкинс, Симоновић и Кузмић, уз фаул, погодили за нових +12. Немци су претили и даље, али су у финишу посустали, па је наш тим успео да слави са 14 поена разлике.

3/4 (13:14)

Црвено-бели су боље отворили и трећу четвртину и мини-серијом 4:0 у прва три минута поново дошли до максималних +18, а Тринкјерија натерали да затражи минут одмора. Немци су коначно поентирали, а Лазић у 24. минуту тројком донео свом тиму нову највећу предност. У наставку је та разлика расла до +25 (56:31), а гости су задржани на свега два поена за седам минута. Тек у 28. минуту су серијом 5:0 смањили на -20, а Радоњић из предострожности затражио минут одмора.

Ипак, Немци су наставили да погађају, везали нових седам поена (укупно 12 у низу) и смањили на 56:43, а тим резултатом је завршен трећи период.

2/4 (26:20)

Све што су гости успели да ураде у првој половини друге четвртине је да са -8 дођу до -6, а онда су црвено-бели од 21:15 серијом 12:0 стигли до великих +18. Била је то прва тројка на утакмици, а постигао ју је Марко Симоновић, за 11. поен, а одмах потом и Марко Гудурић, који је погодио другу.

Бамберг је потом стигао до мини-серије 4:0, а Дејан Радоњић није желео ништа да ризикује и одмах је затражио тајм-аут. Гости су након тога постигли још два поена, али до мањег заостатка од 12 поена нису дошли. То им је пошло за руком средином другог периода, а потом и и последњем минуту првог полувремена, када су постигли своје једине две тројке.

1/4 (17:9)

Наш тим је још једном на свом терену сјајном одбраном отворио утакмицу и повео са 8:0 након свега два минута игре, сјајном игром Гудурића и Митровића. Управо Митровић је могао у контри да донесе и двоцифрену предност, али је направио грешку у вођењу, па су Немци у наредна три минута креирали сопствену серију (7:0) и ухватили прикључак.

Након тајм-аута, наш тим је од 10:9 стигао до 17:9 и нових +8. То је био и коначан резултат прве четвртине, која је завршена невероватним поготком Добрића за три, уз звук сирене, из велике даљине, али је наш млади играч за тренутак закаснио, па кош није признат.

Црвена звезда дочекује Бамберг у 24. колу Евролиге и покушаће да дође до 14. тријумфа, којим би се значајно приближила пласману у четвртфинале. Нажалост, у тиму неће бити Стефана Јовића и Немање Дангубића.

Повезане вести

5 comments

zeljko delije bar мар 3, 2017 at 01:30

….ljudi mi smo ubice…napravili su seriju 19:0 a na kraju samo 60 poena….imamo granitnu odbranu,jos kad Danguba i Jovke se vrate bi ono kao u seriji od 7 pobjeda.Samo bih se osvrnuo na voltersa.Ima on nekih nerazumljivih momenata,ali da se razumijemo ima ulaza kad niko nema resenja,mozda nalo jos oscilira….Tompsona bih pohvalio.Covjek je veoma dobro pojacanje…igra srcem vidi se….da je Jovic bio veceras i Tompson iKuzmic bi dali bar jos po 10-tak poena…ali sve u svemu….vrhunski…nadam se da se slazete sa mojim izlaganjem….pozdrav

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 3, 2017 at 12:55

slazem se…samo bi dodao i Dobrica…decko polako ali sigurno napreduje

Reply
Nikolasmali мар 2, 2017 at 21:46

Изузетно важна побједа. Сад само полако и без еуфорије да се ово приведе крају па послије шта буде. Треба честитати овим момцима јер ни мало није лако играти против најбољих европских екипа и кад је екипа комплетна, а камоли кад увијек фали неко због повреде. Има још да се игра и желим пуно среће овој изузетној екипи.

Reply
Србин са Космета мар 2, 2017 at 22:06

Браво момци!
Браво Радоња!
Слажем се са тобом,али морам поново да нагласим да је Волтерс,као Мекел,просечан играч,који не доноси сигурност и не прави разлику.Бјелица је тренутно у кризи,али је сјајан играч и брзо ће бити онај стари.

Reply
zeljko delije bar мар 2, 2017 at 21:06

….idemo dalje…bilo je stresno nekih 9 minuta ali smo pokazali da i kad smo oslabljeni i kad imamo pad znamo da se stabilizujemo i ne izgubimo glavu…BRAVO RADONJA…BRABO JUNACI

Reply

Leave a Comment