Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Наставак борбе за Лигу шампиона

У јеку припрема за вечити дерби омладинци Црвене звезде имају последње тренинге пред наставак првенства у оквиру Омладинске лиге Србије. У недељу од 15 часова наше омладинце очекује гостовање у Ваљеву против Радничког, у оквиру 18. кола.

Изабраници Јована Станковића напорно раде на теренима иза јужне трибине стадиона „Рајко Митић“ како би у што бољој форми дочекали наставак лиге. Улог је велики јер ће се првак директно пласирати у Лигу шампиона за омладинце, а наши момци 13 кола пред крај заостају три бода за екипом Бродарца. Током зимске паузе, велики број играча тренирао је са сениорима, а неки су отишли и на позајмице. Међутим, сви са нестрпљењем очекују утакмице против својих вршњака.

Како се приближава првенство, адреналин скаче, што је сасвим нормално. Велико је задовољство радити са оваквим талентима. Прошлу полусезону смо заиста завршили на добар начин, победили смо велике ривале и конкуренте на табели. Међутим, и даље заостајемо за Бродарцем који је заслужено на првом месту, али три бода разлике су сасвим достижна. Велики мотив играчима и стручном штабу је та Лига шампиона, јер сви виде да је то квалитетно и добро организовано такмичење и сви имају жељу да је заиграју следеће сезоне — поручује тренер Јован Станковић.

Неће бити лако склопити коцкице јер, као што је познато, Аџић, Рачић и Вучићевић увелико тренирају са првим тимом Звезде, а у наставку Омладинске лиге више неће бити пауза када су играчи са својим репрезентацијама.

Данас на тренингу од 30 играча сам имао само 17. Један део фудбалера је са првим тимом, а остали су са репрезентацијама. Тешко јесте, али је, са друге стране, и задовољство што велики број наших играча игра за националне селекције. Неће бити лако ни током сезоне, али мој посао је да их мотивишем и да сви они буду у сваком тренутку спремни да пруже максимум, јер екипу не чини њих 11, него 25 или 30.

Знају у Омладинској школи да је сада много већа пажња посвећена овој екипи, како због тога што се од тих играча очекује доста у будућности, али и због пласмана у Европу.

Због Лиге шампиона ова Омладинска лига има нову драж и очи јавности су упрте у њу. У свакој од екипа има по неколико играча који за пар година могу да представљају лепу будућност српског фудбала. Сви они, заједно са нашим добрим фудбалерима, дижу лествицу ове Омладинске лиге. Наравно, и ове сезоне Црвена звезда има највеће амбиције и жели титулу. Ипак, хендикепирани смо мало са бројем играча током ових припрема јер је доста њих тренирало са првим тимом. Ипак то нам само даје подстрек да још боље и преданије радимо — говори први човек Омладинске школе Драган Младеновић.

Иако склапање коцкица у омладинском тиму током ове пролећне сезоне може бити тешко, систем унутар клуба не изостаје.

Комуникација са тренером Миодрагом Божовићем је одлична. Направили смо неки план да они играчи који не буду у комбинацији за први тим буду прикључени омладинској екипи. Али морам да нагласим да постоје правила понашања и кодекси које ти играчи морају да поштују да би уопште били ту и да би могли да конкуришу даље за сениорски тим — појашњава Младеновић.

Током зимске паузе тренинзима се након дуже паузе прикључио и нападач Дејан Јовељић, што је велико појачање за ову екипу. Осим њега, Звезди су се и прикључили неки други фудбалери.

Дошао је Митрев из Македоније, он игра на позицији штопера и за овај кратак период у коме се прилагођава на наш фудбал и нашу лигу, ја сам задовољан. Са друге стране имамо Панића који је дошао са Исланда. Тамо је навикао на мало физички јачи фудбал, а он је велики таленат и добар техничар. Добро је прошао ове припреме и од њега пуно очекујемо — рекао је тренер екипе Јован Станковић.

Јовељић се вратио, а шпицеви који су изнели јесењи део, Романић и Пановић су отишли на позајмице у сениорске екипе.

Конкретно они јесу на двојним регистрацијама, али ми нећемо и не можемо да их спутавамо, ипак полако треба да улазе у тај сениорски фудбал. Сигурно да би нам доста помогли, али то су сјајни момци, одлични играчи, који треба да се навикавају на први тим и да полако заборављају омладинце. Наравно уколико се укаже баш нека погодна прилика и они буду имали жељу да одиграју за нас, ту неће бити никаквих препрека — закључио је Јован Станковић.

Управо током данашњег тренинга, директор Омладинске школе је прочитао и вест око покретања нове лиге „Б“ тимова у којој једну улогу могу имати и млађи играчи.

Та лига је добра ствар и свиђа ми се што се то диже на виши ниво. Отежавајућа околност за омладинску екипу може бити што ми током сезоне имамо доста репрезентативаца, доста играча који конкуришу за први тим, а сада ће вероватно и за ту „Б“ екипу. Треба све то ускладити, а ми генерално немамо велики број играча. Он се у омладинцима свео на неких 25 који конкуришу за 18, а међу њима је 14 репрезентативаца. Тако да нам се у једном тренутку може десити, а вероватно ће се десити, да када игра репрезентација немамо целу екипу на располагању — поручио је за крај Драган Младеновић.

Дакле, млади фудбалери Црвене звезде у недељу настављају првенство у Ваљеву, а преко званичног сајта пратите њихове резултате и најаве утакмица, како би их у што већем броју испратили на путу ка новој титули.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment