Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Победа, можда и највећа у ЕЛ ове сезоне

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су још једну победу у Евролиги, а након утакмице са Бросе Бамбергом, тренер Дејан Радоњић говорио је изостанку Јовића, важности овог тријумфа, али и калкулацијама у последњој фази регуларног дела такмичења.

Јовић је пред сам меч пријавио да не може, а спремали смо се као да ће моћи да нам помогне. Онда смо у последњи час морали да вршимо прекомпозицију. И зато сам овом победом најзадовољнији од старта Евролиге.

Неозбежан је био и осврт на убедљивих 25 минута игре, али и велику серију Бамберга. Међутим, црвено-бели су показали чврдтиу и одбили све налете гостију који су у финишу погађали готово све.

После 25 минута сјајне игре, наступио је период у коме у оба правца нисмо били у стању да наставимо као до тада. Бамберг је то искористио да смањи разлику, али смо онда успели да сведемо утакмицу на елементе који су нам омогућили да забележимо 14. победу у овом такмичењу.

Неизбежно је било питање новинара о шансама цврено-белих за пласман у ТОП 8.

Знамо шта смо до сада направили, а трудићемо се да у последњих шест кола урадимо што више. Био бих јако задовољан ако бисмо успели да уђемо у четвртфинале. По до сада приказаним играма, подразумева се да ћемо то остварити, али када се ствари погледају рационално, види се да су тимови који су наши конкуренти пред почетак сезоне имали Топ 8 као јасну амбицију, а можда и више од тога. Јwер…нико не може да ме увери да Дарушафака не може да оствари довољно победа да на крају такмичења буде испред нас. Или Ефес, или Басконија. На почетку се причало да ће 14 победа бити довољно за Топ 8, сада је сасвим реално да ни 16 не буде довољно.

На крају Радоњић је „поентирао“.

Ми по играма које смо пружили, треба да се надамо пролазу. Али, видите да смо принуђени да у захтевном систему такмичења увек тражимо нова решења – рекао је тренер црвено-белих.

Екипу Црвене звезде мтс у недељу очекује меч 25.кола АБА лиге са ФМП-ом у Железнику од 21 сат, а у Евролиги, црвено-беле очекују два „везана“ гостовања против РЕала и Арманија у Милану.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment