Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рођендански поклон рукометаша, без подршке у „Шумицама“

Рукометаши Црвене звезде савладали су Динамо из Панчева у дербију 19.кола Суперлиге, 27:25 (17:10). Најефикаснији је био Иван Мошић са 8 голова.

Непобедивост Звездиних „Шумица“ осетила је и екипа из Панчева. Горак укус оставља што није било навијача, па поклон за рођендан није имао ко да прими. Звездини рукометаши играју сами за себе, а подршка у „Шумицама“ изостаје увек, па су често, што је био случај и вечерас, гости насвом паркету, а ссамо формално домаћини.

Битна победа и битни бодови који се преносе у плеј-оф. Ни у једном тренутку победа црвено-белих није долазила у питање. Гости су постигли први гол, али су серијом 4:0 већ у 10.минуту изабраници Ненада Перуничића имали 5:2. До краја полувремена Звезда је само повећала предност у серијама до коначних 17:10 за првих 30 минута.

И у другом полувремену црвено-бели су одржавала предност, и право је чудо како Панчевци нису „Шумице“ напустили са много убедљивијим поразом. У неколико наврата Звезда је имала прилику да потпуно демолира госте, али није користила указане прилике, и утисак је да је у тим тренуцима фалила подршка са трибина. Динамо је успео да дође у последњих десет минута до два гола минуса и да избори више него пристојан пораз.

Бизаран детаљ се десио у другом полувремену, који није санкционисан. Гости су убацили флашицу са водом на паркет, па је утакмица морала да буде прекинута на пет минута, а судијски тандем Боричић-Марковић правдао се да није видео ситуацију. Гости су то искористили да дођу до даха за финиш меча.

Иван Мошић је са 8 голова био најефикаснији на сусрету. Пет голова је постигао Љубојевић. Игри Црвене звезде, посебно у дефанзиви, много је допринео и млади, талентовани Милосављевић, чији су пожртвованост и енергија давали самопоуздање целој екипи. У редовима гостију, најефикаснији је био Радановић са 6 голова.

У наредном колу очекује нас дерби у Новом Саду, Црвена звезда ће гостовати шампиону Војводини.

Црвена звезда – Динамо 27:25 (17:10)
Дворана: „Шумице”. Гледалаца: 350. Седмерци: Црвена звезда 4 (3), Динамо 5 (2). Искључења: Црвена звезда 16, Динамо 12 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 4, Павловић, Мошић 8, Ћоровић 3, Продановић, Андрејевић 3, Палевић, Љубојевић 3, Љубеновић,  Милосављевић, Златановић, Матичић 4, Бабић 1, Кљајић, Леовац, Бабић 1. Тренер: Ненад Перуничић
ДИНАМО: Буњевчевић 4, Радановић 6, Стојановић 3, Ивошевић 4, Комланов, Јандрић, Радуловић, Дистол 4, Терзић, Баруџић 3, Панић, Славуљица, Радовановић, Бандука, Шапоњић 1. Тренер: Иван Петковић

Повезане вести

Leave a Comment