Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаФудбал

ФСС најављује смањење броја странаца, Звезда спремна

ФСС се спрема да поново мења правила око броја странаца у Суперлиги.

„Са шесторицом, нажалост, квалитет лиге се није поправио. Кад их доводите, прилично и платите, требало би да праве разлику, а у претходном периоду то нисам уочио. Размотрићемо идеју да се смањи на четири, можда и мање“ изјавио је Славиша Кокеза а преноси „Журнал“.

За Звезду у стартној постави наступа чак шест страних играча.

„Било је и раније – четири странца, плус два са простора бивше Југославије. Можемо да желимо у Европу и пратимо стандарде, а у фудбалу идемо све контра. Глобализација је донела слободан проток робе, услуга и радне снаге. Црвена звезда ће испоштовати став ФСС, имамо плејаду младих играча које планирамо да гурнемо. Питање је колико можемо да будемо конкурентни на међународној сцени. Није велики проблем за нас ни ако се квота смањи“ речи су генералног директора Звездана Терзића.

Повезане вести

6 comments

Dark мар 9, 2017 at 00:10

Po mom vidjenju problem nisu stranci niti je problem sistem sa 16-18 klubova.
Niko u Srbiji danas ne ispunjava uslove UEFA sto se tice stadiona. Problem nase lige nisu ni domaci talenti kojih ima ali odlaze nespremni u jace lige radi finansija.
Problem je mesetarenje i mafijastvo u klubovima i nestrucan trenerski kadar koji radi po celoj ligi. Mi kao zemlja nemamo ni jednog trenera skolovanog u Srbiji u prvih 5 liga Evrope. Sem Piksija, Jokanovica, Mihajlovica nasi treneri nemaju ama bas nikakav rejting. Mozda Veljko Paunovic, ali Amerika mu nije bas bio neki izbor.
Sudije ne sude kvaliteno, vec na svaku vrisku sviraju faul i koce igru. Pocinje da vise lici na ragbi nego na fudbal.
Klubovi nemaju sistem rada vec se sve svodi na ovaj trener ovako, onaj onako.
Koliko god nekad bilo pogubno klinci i prvi tim moraju da igraju u jednoj formaciji da bi se olaksala tranzicija. Znaci ako igras 4-4-2 od petlica do seniora.
Klub kao Zvezda treba na platnoj lisi da ima max 20 igraca i ostalo nadopunjavati mladima ako zafali.

Reply
Estrella Roja мар 7, 2017 at 19:34

Mnogi navijači upadaju u zamku medijskih spinova koji za cilj imaju da zamaskiraju ključne probleme. Smanjenjem broja stranaca se neće popraviti stanje u našem fudbalu, već ćete imati preplaćene domaće matorce i još lošiju selekciju. Ovaj što pominje restrikciju odlazaka do 23 godine kao da je prespavao uvođenje Bosmanovog pravila i osnovno pravno načelo EU, a to je slobodan protok robe, ljudi i kapitala. Vi možete to formalno zabraniti, ali efekat takvog severnokorejskog metoda će biti ravan nuli. Kome možete zabraniti odlazak iz zemlje koja je četvrta najsiromašnija zemja Evrope po zvaničnoj statistici, pošto volimo da se pozivamo na matematiku. Uostalom svaki klub može iskoristiti pravo da ima šestoricu stranaca maksimalno u prvih 18, a može staviti i sve domaće igrače, međutim, rezultati su nešto po čemu se meri ta odluka. Svi spočitavaju „nepoštenje“ Ruiza, divljinu Kange i daju zamerke ostalim strancima posle derbija, ali niko ne govori o tome da Plavšića, inače igrača sa domaćim pasošem koga navijači najviše cene, po pravilu nema na iole jačoj utakmici Zvezde.To je poražavajuća činjenica koja govori da Srbija nema kvalitetne domaće igrače u ligi, ili su pak nedostupni, poput Malbašića, ili odlaze u svom tinejdžerskom uzrastu, poput Grujića. Ključno je da imamo trenera sa jasnom vizijom koji će ukomponovati igrače za koje misli da su kompatibiln, pa bili oni ili domaći. Objektivno je da nemamo igrače za velika dela, mada nekad trenerova anticipacija može stvoriti timskog igrača. Primer košarke i Lazića. 95 % naših navijača, uključujući i mene, nije verovalo da je pomenuti igrač za veća dela od rezerve u FMP-u, a sada možda govorimo o najkompletnijem igraču tima koji je skoro već drugu sezonu u top 8 Evrope. Međutim, košarka i fudbal u Srbiji su dva dijametralna pojma, ali kontinuitet je nešto što spaja i to ne samo u ta dva sporta.

Reply
Vidoje мар 7, 2017 at 19:05

4 stranca maksimum. Ovakvi stranci nam ne trebaju.
Ko ce me ubediti da je Ruiz bolji igrac od Milica, Adzica, Srnica…. Nije problem u parama, vec u kvalitetu. Na kom strancu je Zvezda zaradila? Ni najveci transferi stranaca nisu pokrili platu i proviziju.

Reply
Volim Zvezdu мар 7, 2017 at 16:54

Losi menadzeri-neznalice su problem !
Pitam vas kako i kakve igrace je dovodio Dzajic u svoje vreme ?

Reply
Lucky мар 7, 2017 at 16:30

Definitivno treba smanjiti broj stranaca na 3+1. Zabrana prodaje igraca mladjih od 23. Smanjiti broj superligasa sa 16 na 12. Klubovima ciji stadioni i tereni ne ispunjavaju odredjene uslove takodje zabraniti da ucestvuju u superligi. Vratiti dvokruzni sistem.

Reply
dejo мар 7, 2017 at 14:15

Stranci nisu problem vec koliko ima timova u Super ligi Srbije trebalo bi smanjit Super ligu Srbije sa postojecih 16 koliko vjerujem da ih ima timova na 14 najvise timova u Super ligi Srbije i od toga da se cetiri bori za opstanak to treba FSS da napravi uz ovo gdje je taj jaki sponzor po kojem bi trebalo da se zove Super liga Srbije

Reply

Leave a Comment