Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Звезда брани трофеј на завршном турниру Купа у женској кошарци у Новом Саду

Кошаркашице Црвене звезде у Новом Саду бране трофеј у Купу Милана Циге Васојевића. У полуфиналу завршног турнира састаће се са градским ривалом, Партизаном 1953.

Тренер Драган Вуковић, капитен Александра Катанић и Снежана Богићевић изнели су своја очекивања пред пут у Нови Сад на завршни турнир националног Купа.

Стратег црвено-белих Драган Вуковић сматра да је Куп специфично такмичење, и рачуна да ће екипа имати предност у својој младости и енергији.

Сам куп је специфично такмичење, у једној утакмици је све могуће. Иако смо победили Партизан у све три овосезонске утакмице чека нас потпуно нови тим. У последњем прелазном року Партизан се добро појачао са три искусне и квалитетне играчице. Ми ћемо се супротставити таквом Партизану у истом саставу, рачунамо на нашу младост и енергију.“

Капитен Александра Катанић очекује да Црвена звезда може поново да победи Партизан, након три везана тријумфа у овој сезони, и истиче да се ривал појачао.

Наравно да може. Мора! Сада је најважније. Ово је завршница Купа и биће то сасвим другачија утакмица у односу на све претходне. Даћемо све од себе да уђемо у финале, а онда и да узмемо пехар. Ово ће у сваком смислу бити другачија утакмица, јер је Партизан значајно променио састав у односу на претходне дуеле. Звезда није. Мислим да можемо да их добијемо и сада. Ми смо довољно уигране, нама није било неопходно да доводимо некога. Тренер верује у нас, мислимо да можемо и сада да славимо.“

И Александра истиче младост и енергију свог тима.

Том нашом енергијом, пожртвовањем, бацањем за сваку лопту… Дерби ти даје додатну енергију, и када не можеш, можеш. Ту је и наша младост, оне су мало старије, играју другачије. Ове године ће бити другачије него прошле јер бранимо трофеј, али то је и мотив више.“

Снежана Богићевић је сагласна са тренером и капитеном, и верује у своје саиграчице.

Почиње борба за први трофеј ове сезоне, полуфинале против Партизана неће бити лака утакмица, иако смо их већ три пута победили. Очекујем једну добру утакмицу и верујем у своју екипу, као и до сада. Потрудићемо се да максимално искористимо своју младост и досадашње искуство.

Утакмица Црвена звезда – Партизан 1953 је први полуфинални пар и отвара завршни турнир Купа МИлана Циге Васојевића. Меч почиње у 16:00 у великој дворани СПЦ „Војводина“. Позивамо наше навијаче да нам буду додатна енергија, подршка и ветар у леђа у борби за одбрану трофеја.

Улаз је бесплатан на све утакмице Купа.

Повезане вести

Leave a Comment